Важна - полезна информация > Газови уредби и други алтернативни горивни системи.

ПРОБЛЕМ с АГУ на 190Е

(1/12) > >>

zlatomir tomov:

Здравейте колеги , досега не съм писъл тук за проблема си ,но положението е трагично .Имам 190Е - 1992г. ,1800куб., бензин , 109к. , механичен инжекцион . Така историята е дълга ,но.... имах монтирана обикновенна газова уредба Lovato , но проблемите бяха безкрайни - първо менеше оборотите и гаснеше /сложиха ми някакво реле или датчик и се реши долу горе проблема/, второ имаше гърмене като за световно /смених кабели, свещи, капачка, всякакви диагностики и настройки /,но гърменето си остана . Просто автомобила не можеше да се кара ,всеки ''майстор'' вдига рамене и казва всичко е добре- НО ГЪРМЕНЕТО не се оправя . Така аз свалих уредбата и си я карах до сега на бензин , но разходите за гориво направо ме смазват.... искам да си направя автомобила да върви на газ . Моля за съвет- може ли да се направи на газ и да работи без проблеми ? ;   
П.П. Аз съм от Стара Загора ,но където и да има човек ,който може да ми помогне по въпроса да пише !

M23J:
По принцип не е мисията невъзможна, но понякога тези механични инжекции са доста претенциозни. Между другото не знам дали знаеш, че вече предлагат монтиране на газови инжекциони дори на механичен инжекцион така че това е един вариант.
А свещите какви са, защото понякога от тях идва гърменето също.

Bogo®:
Добре дошъл колега zlatomir tomov, този мотор и перфектен за газификация и това ти го казвам, защото моя газаджия е със същия, единствената разлика е в кубратурата и конете, неговата е 2000кубика 122коня.

Ниските обороти постоянни ли са ти и колко са, когато беше на газ? Имаше ли разлика в оборотите на газта и на бензина?
Имаш ли снимки когато е била монтирана газовата уредба? Ще ти помогнем в това бъди сигурен, а и Стара Загора не е далече от Пловдив.

Аз също съм с обикновена газова уредба "Ловато" и нямам никакви ядове, важен е монтажа и да се спазат някои основни правила.

Bogo®:
Детонациите ти идват от обеднена смес - това е сигурно ok, но трябва да се хване от къде е... може и вакум да имаш излязъл, при бензин по-малко се усеща, Стабилни ли са ниски обороти на празен ход  при бензин  сега?

За ниски обороти на празен ход знам, че  газаджията  слага някакъв електронен блок и заспаха, ще му звънна да се включи - Да ти помогне. welldone

zlatomir tomov:
по принцип , пробвах доста варианти  за намиране на проблема : Смених в сервиз на БОШ - кабели , свещи, капачка. За да ми направвят оборотите стабилни ми сложиха едно реле и долу горе се реши проблема с нестабилните обороти и гасненето, но детонациите останаха ..... и се почна ходене при всекакви спецове.....в Стара Загора , Казанлък , Пловдив /сервиз ''Формула"/ и барнат тук там - "уж трябва да няма проблеми "  и след като тръгна от сервиза "БУМ" .И толкова много ми беше писнало от "МАЙСТОРИ" че ми идеше... kill_myself ....

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия