Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Автор Тема: Официално увеличиха глобите.  (Прочетена 1775 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

02 Февруари, 2011, 15:30:53
  • Майстор
  • *
  • Регистрация: Окт 2010
  • Публикации: 503
  • Местонахождение: Бургас Варна
  • Пол: Мъж
  • Skype: the.victory
  • Автомобил: W124 200EПарламентът прие на второ четене промените в Закона за движение по пътищата. Както се очакваше, основните изменения са свързани с увеличаване на глобите. 50 вместо 20 лева ще плаща водач на лек автомобил, ако бъде хванат да се движи в лентата за автобуси. Освен това, превишаване на максимално разрешената скорост с 10 км/ч ще се санкционира също с глоба от 50 лв.

Ако водач превиши разрешената скорост с над 30 км/ч, вече няма да му се отнема свидетелството за правоуправление. За сметка на това глобата ще е значително по-солена. Ако обаче тези нарушения станат системни за даден водач, наказанието му ще е отнемане на книжката за шест месеца, а глобата ще бъде двойна.

Промените включват още издаването на електронен фиш. Той ще се издава в случай, че нарушителят е заснет с камера, като информацията в него ще описва нарушението, мястото, където е извършено, размера на санкцията и на кой собственик се води автомобилът. Ще бъде посочен и срок, в който нарушителят трябва доброволно да заплати глобата.

Този срок е двуседмичен, като през това време собственикът трябва или да плати глобата, или да представи в КАТ писмена декларация, съдържаща данни за лицето, извършило нарушението. Електронният фиш може да бъде обжалван в седемдневен срок от датата на издаването му.

Тези промени не бяха единодушно приети. От БСП заявиха, че по този начин се цели единствено събиране на повече пари. От ГЕРБ пък смятат, че с така направените промени водачите на моторни превозни средства ще станат значително по-дисциплинирани.

За нас обаче е по-важно да разберем какво смятате вие, обикновените водачи.


Източник: Вестник "Авто Пазар"
   Бензин, а не кръв! Карбуратор, а не сърце! Машина, а не човек!Сподели темата


Етикети:
 

— Mercedes-Benz   „Най-доброто или нищо!” —

 Mercedes-Benz Bulgaria forum - Опознай един съвършено различен свят!

Developed by Mercedes-bg.info.© 2010-2019 Powered by Simple Machines Forum