Основни характеристики на филтрите - Mercedes-Benz Bulgaria Forum

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Автор Тема: Основни характеристики на филтрите  (Прочетена 2869 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

23 Януари, 2011, 11:42:44
  • Глобален Модератор
  • *
  • Регистрация: Окт 2010
  • Публикации: 5181
  • Местонахождение: България
  • Пол: Мъж
  • Репутация: +22
  • Автомобил: Mercedes C 180Двигателите с вътрешно горене са сложни механизми, състоящи се от десетки, ако не стотици части, работещи съвместно. За да се осигури дълготрайна и безаварийна работа на тези елементи, трябва да се гарантира доставяне на двигателя на нужните експлоатационни течности (въздух, масло, гориво), свободни от вредните замърсявания. Двигател, лишен от ефективни филтрационни системи е обречен на кратък живот. Замърсявания, намиращи се във въздуха, маслото или горивото могат да предизвикат повреди на инжектори, клапани, повърхности на цилиндри, бутала, бутални пръстени и лагери, което в последствие може да доведе дори до блокиране на двигателя.


Основният елемент на филтрационната система е заменяемият филтър или филтриращ елемент, чиято задача е да отстранява частиците от замърсяванията от експлоатационни течности, като едновременно създава възможно най-малко съпротивление на течението.


Филтрите за товарни автомобили са специфична група от филтри, към която се поставят високи изисквания. Това следва от факта, че те работят в много трудни условия, при голямо запрашаване на въздуха, екстремално ниски или високи температури и дълготрайни натоварвания. Разликата между филтри за товарни автомобили и филтри за леки автомобили не се състои само в различния външен вид. Тя се състои преди всичко в приложените филтрационни материали, изменената конструкция, а в много случаи също така в друг технологичен процес на тяхното изработване. В резултат на това филтрите за товарни автомобили придобиват оптимални експлоатационни свойства. Те имат висока механична устойчивост, по-дълго време на експлоатация и нееднократно по-висока ефективност от съответните устройства, прилагани в леки автомобили.
Не е важно колко удари получаваме в живота, а дали след това можем да се изправим!Всеки ден, ако се изправяме срещу нашите страхове ние ще спечелим битката!Сподели темата


 

— Mercedes-Benz   „Най-доброто или нищо!” —

 Mercedes-Benz Bulgaria forum - Опознай един съвършено различен свят!

Developed by Mercedes-bg.info.© 2010-2021 Powered by Simple Machines Forum