Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Автор Тема: Правителството подготвя нови мерки за ограничаване на кражбите на коли.  (Прочетена 4010 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

15 Декември, 2010, 13:37:02
  • Майстор
  • *
  • Регистрация: Окт. 2010
  • Публикации: 497
  • Местонахождение: Бургас Варна
  • Пол: Мъж
  • Skype: the.victory
  • Автомобил: W124 200E


Забраняват застрахователните стикери.


Вътрешният министър Цветан Цветанов намекна за нова вълна от кражби на автомобили. Това той направи по време на специална конференция, посветена на застрахователните измами. Според статистиката, именно тези измами водят до годишни загуби в размер на 100 млн. лева.

Цветанов каза, че в момента са сформирани нови престъпни групи, които на този етап работят предимно в София. Това са хора от престъпния контингент и по-конкретно известни на полицията крадци на автомобили. Цветанов назова даже и прякорите на някои от тях.

Патицата, Дебелото и Лъвицата според министъра са хората, управляващи тези новосформирани групировки. Те работят за една-две от силните на пазара застрахователни компании, а тяхната дейност е свързана с кражби на автомобили, застраховани в други дружества.

Това води до сериозни загуби за тези, които се опитват да работят честно, защото те са принудени да изплащат застрахователните премии на поърпевшите. От друга страна ако се стигне до кражба на автомобил застрахован в някоя от компаниите, поддържащи престъпните структури, последните лесно намират откраднатите автомобили.

Един от вероятните варианти за справяне с този пробелм е свалянето на стикерите за застраховка от стъклата на колите. По този начин едва ли ще се стигне до предотвратяване на кражбите, но от министерството се надяват след въвеждането на мярката техният броя значително да намалее.

Според Цветанов има информация, че през последните години у нас има силови структури, които работят към определени застрахователни компании. Именно тези компании са облагодетелствани, защото благодарение на тези свои звена намират по-лесно откраднатите автомобили.

Специална група вече е изготвила законодателни промени, с които да се приеме закон за забрана на стикерите по стъклата. Очаква се към края на януари месец да се готови окончателните текстове за промени и те да бъдат внесени в парламента за обсъждане. Важно е да ограничим посегателствата върху МПС-тата, подчерта министърът.

Докато това стане факт, полицията работи и върху още един проблем, този път интернационален. Става въпрос за крадени в Европа коли, които се внасят в България, регистрират се в страната, след което се изнасят отново в Европа. Имитира се кражба, а ръководителите на групировките прибират пари от застраховките.


Източник: Вестник "Авто Пазар"
   Бензин, а не кръв! Карбуратор, а не сърце! Машина, а не човек!Сподели темата


Етикети:
 

— Mercedes-Benz   „Най-доброто или нищо!” —

 Mercedes-Benz Bulgaria forum - Опознай един съвършено различен свят!

Developed by Mercedes-bg.info.© 2010-2023 Powered by Simple Machines Forum