Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Автор Тема: Mercedes-Benz ще пази пешеходците  (Прочетена 3050 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

10 Декември, 2010, 22:47:35
  • Майстор
  • *
  • Регистрация: Ное 2010
  • Публикации: 751
  • Пол: Мъж
  • Репутация: 0ercedes-Benz представи обновена версия на системата си за нощно виждане Night View Assist. Тя ще предупреждава пешеходците за приближаването на автомобил в тъмната част на денонощието и ще помага на водача да забележи човек, намиращ се в близост до платното.

Night View Assist ще е съвместима с всички топмодели на компанията и ще бъде предлагана на клиентине от лятото на 2011-а. Системата ще е активна при скорост над 45 км/ч и само при положение, че светлините са включени в режим "auto".

Пешеходецът ще бъде разпознаван от специални инфрачервени камери, интегрирани във фаровете, като засичането ще става на разстояние до 80 метра от автомобила. Още една камера, разположена в горната част на ветроупорното стъкло, ще дава информация за това дали отпред или в съседното платно има друго превозно средство.

Информацията, събрана от всички камери, ще се предава на електронен блок, който ще "решава" дали да предупреждава и пешеходеца за приближаването на автомобила. Ако това бъде необходимо, системата пуска четири кратки сигнала във формата на светлинни лъчи по посока на намиращия се до пътя пешеходец.

При работещи къси светлини един от фаровете ще осветява в течение на пет секунди човека до пътя или на платното. Ако обаче пешеходецът се намира пред насрещно движещ се автомобил, системата няма да сработи, за да не бъде заслепен неговият водач.

Първият вариант на системата Night View Assist беше показан през 2005 година в Mercedes-Benz S-Klasse, а от 2009 се монтира на новата E-Klasse. Предишната технология обаче разпознаваше само намиращия се в тъмното пешеходец и го показваше на дисплей на арматурата.


Tell me would you kill to prove you're right?Сподели темата


Етикети:
 

— Mercedes-Benz   „Най-доброто или нищо!” —

 Mercedes-Benz Bulgaria forum - Опознай един съвършено различен свят!

Developed by Mercedes-bg.info.© 2010-2020 Powered by Simple Machines Forum