Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Автор Тема: Защо някои шофьори държат нивото на охлаждащата течност на минимум?  (Прочетена 3283 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

14 Юли, 2023, 20:04:38
  • Администратор
  • *
  • Регистрация: Окт. 2010
  • Публикации: 739
  • Пол: Мъж
  • Репутация: +2

Шофьорите, които държат нивото на охлаждащата течност на минимум, го правят с цел да предотвратят повишено налягане в системата на охлаждане на автомобила. Ако има твърде много антифриз, което се случва, когато нивото е на маркировката MAX, течността се разширява при нагряване и може да доведе до течове от маркучи, тръби или под капачката на разширителния резервоар. Тези течове могат да причинят сериозни проблеми и дори да доведат до повреди на двигателя.

Спазването на минималното ниво на охлаждащата течност може да предотврати такива течове и да осигури правилната работа на системата за охлаждане. Когато нивото е на минимум, има достатъчно пространство за разширяване на течността при нагряване, без да се създава твърде високо налягане в системата.

Освен това, държането на минималното ниво на охлаждащата течност може да бъде полезно при диагностика и подмяна на течността. При подмяната на течността, ако се разрежда с вода, а не с концентрат, може да се получи прекомерно високо ниво на течността, което отново може да доведе до повишено налягане и течове. Спазването на минималното ниво може да предпази от такива проблеми.

Трябва да се отбележи, че поведението на охлаждащата течност и системата за охлаждане може да варира в зависимост от конкретния автомобил и неговата конструкция. Някои автомобили може да проявят странни или мистериозни явления, както сте споменали за Audi A4 от 1998 г. В такива случаи е важно да се консултирате със сервизен техник или производител, за да се уверите, че проблемите са нормални или необходимо е да се отстранят повреди или неизправности.Сподели темата


 

— Mercedes-Benz   „Най-доброто или нищо!” —

 Mercedes-Benz Bulgaria forum - Опознай един съвършено различен свят!

Developed by Mercedes-bg.info.© 2010-2024 Powered by Simple Machines Forum