Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Автор Тема: Как да проверите наличието на въздушни възглавници в употребяван автомобил  (Прочетена 893 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

17 Юни, 2023, 12:38:13
  • Администратор
  • *
  • Регистрация: Окт. 2010
  • Публикации: 737
  • Пол: Мъж
  • Репутация: +2

Как да разпознаете наличието на въздушни възглавници в употребяван автомобил
При закупуване на употребяван автомобил има риск да попаднете на измама. Не е рядкост да се срещат случаи, когато автомобилът не разполага с въздушни възглавници. Търговците често закупуват автомобили, които са претърпели удари и имат отворени еърбегове. Вместо да монтират нови въздушни възглавници, те използват монтажна пяна и претапицират тапицерията.

Ако закупеният автомобил има такива заместители вместо въздушни възглавници, възстановяването им може да бъде скъпо. Затова е препоръчително да се уверите в наличието и функционалността на въздушните възглавници още преди да го закупите. Ето три начина, които могат да ви помогнат да разпознаете липсата на еърбегове:

Внимателно проверете всеки елемент с надпис "Airbag" (възглавниците са обикновено обозначени така). Ако елементите са различни по цвят от околоустройството, има издатини или забележителни пропуски, това може да означава, че възглавниците са били заменени с неподходящи пълнежи след инцидент.

Проверете датата, отпечатана върху предпазните колани, и я сравнете с датата на производство на автомобила. Ако няма съответствие, то това може да свидетелства за предишен инцидент. При сериозен удар предпазните колани се заключват в позицията си и след това се заменят. Ако коланите са били заменени, също така е възможно да няма въздушна възглавница.

Обърнете внимание на светлинната индикация на таблото. При стартиране на двигателя всички контролни лампи за неправилна работа на системите се включват на таблото, включително и индикаторите за въздушните възглавници. Ако всичко е в ред с възглавниците, икона за въздушни възглавници трябва да се запали и след това да изгасне малко по-късно от останалите индикатори. Ако лампата се гасне едновременно с другите, това може да означава, че автомобилът няма въздушни възглавници, а майсторите са замесени с електрониката.Сподели темата


Етикети: airbag еърбег колани 
 

— Mercedes-Benz   „Най-доброто или нищо!” —

 Mercedes-Benz Bulgaria forum - Опознай един съвършено различен свят!

Developed by Mercedes-bg.info.© 2010-2024 Powered by Simple Machines Forum