Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Автор Тема: Как да разпознаем фалшиви иридиеви свещи?  (Прочетена 825 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

14 Юни, 2023, 18:09:40
  • Администратор
  • *
  • Регистрация: Окт. 2010
  • Публикации: 727
  • Пол: Мъж
  • Репутация: +2

Как да разпознаем фалшиви иридиеви свещи?
За откриване на фалшивите ви е необходим обикновен магнит. Придобиването на подходящ комплект запалителни свещи може да се окаже предизвикателство, тъй като има доста фалшиви продукти на пазара. Сред тях има някои, които са много убедителни и трудно могат да бъдат отличени от висококачествените оригинални свещи. Ако двигателят ви е предназначен да работи с иридиеви свещи, монтирането на обикновени свещи може да предизвика проблеми. Обикновените свещи са по-евтини и поради тази причина често се предлагат като иридиеви. В случай че бъдете излъгани и използвате фалшиви свещи, това може да доведе до детонация, която първо ще повлияе на тампоните на двигателя, а след това и на самия двигател.

За да бъдете сигурни, че предлаганите ви свещи са истински иридиеви, а не обикновени свещи с променена опаковка, е необходимо да разполагате с допълнително оборудване. То е изключително лесно за използване - просто ви е нужен обикновен магнит. Опитният шофьор знае, че иридиевите свещи, въпреки че струват повече от обикновените, издържат значително по-дълго време. Основната разлика е, че електродите са изработени от сплав от иридий и родий, което позволява значително увеличаване на експлоатационния живот на този компонент, а заостреният централен електрод събира много по-малко мръсотия.Визуално можете да различите обикновена свещ от иридиева, като обратите внимание на следните характеристики. Отделните електроди на иридиевата свещ трябва да бъдат покрити със специален състав.

За проверка на свещите може да се използва магнит. Ако го доближите до страничния електрод на обикновена свещ, той ще бъде привлечен, тъй като е направен от стомана. В случай на висококачествена оригинална иридиева свещ, нито страничните, нито централните електроди ще бъдат привлечени от магнита. Това е един от начините да се уверите, че свещите, които ви се предлагат, са истински иридиеви и не са обикновени свещи със сменена опаковка.Сподели темата


Етикети: Иридиеви свещи 
 

— Mercedes-Benz   „Най-доброто или нищо!” —

 Mercedes-Benz Bulgaria forum - Опознай един съвършено различен свят!

Developed by Mercedes-bg.info.© 2010-2024 Powered by Simple Machines Forum