Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Автор Тема: Полезни или вредни: различните видове добавки за автомобили  (Прочетена 1112 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

13 Юни, 2023, 00:52:05
  • Администратор
  • *
  • Регистрация: Окт. 2010
  • Публикации: 739
  • Пол: Мъж
  • Репутация: +2

Само малка част от предлаганите "подобрители" за автомобили всъщност имат полезно действие, и дори с тях трябва да се бъдe внимателен. Екипът на Automedia споделя, че множеството предлагани добавки и "подобрители" за автомобили предизвикват дилеми у шофьорите. Независимо дали се отнасят до горивото, маслото, скоростната кутия или други области на автомобила, съществуват хиляди различни продукти, всеки от които уверено твърди, че ще подобри производителността, икономията или живота на вашия автомобил. За съжаление, обещанията в рекламите се различават от реалните факти. Давайте поглед на това, кои добавки действително са полезни за автомобила и при какви обстоятелства, както и кои са просто начин за изхарчване на парите ви.

За бензиновите двигатели: октан-коректори

Октан-коректорите са продукти, които най-често съдържат желязен оксид или манганови съединения и имат за цел да повишат октановия рейтинг на бензина. Ако често пътувате извън града и се налага да зареждате гориво от ненадеждни бензиностанции, е добра идея да имате един флакон октан-коректор, за да предотвратите детонации в двигателя. Въпреки това, не е препоръчително да го използвате редовно, тъй като от октан-коректора се образува червенкав нагар от желязни съединения в свещите, което влошава предаването на искра.

Заключение:

Производителите на добавки за автомобили продължават да разработват нови продукти, но може би в бъдеще ще видим дори "усилвател на спирачките". Всъщносъщност, до момента не се предлагат такива добавки за автомобилната индустрия. Изводът, който може да се направи, е че голямата част от добавките, които се предлагат на пазара, не са необходими за автомобилите, според експертите от уважаваното руско издание "За Рулем". Единствената полза, която може да се извлече, е от октан-коректорите, антигеловете и влагоуловителите за горивата, но те трябва да се използват само при нужда, а не като "подобрители" на нормалната работа на автомобила. Вместо да инвестирате в такива добавки, по-добре е да спестите парите и ги използвате за правилна поддръжка на автомобила си.Сподели темата


Етикети:
 

— Mercedes-Benz   „Най-доброто или нищо!” —

 Mercedes-Benz Bulgaria forum - Опознай един съвършено различен свят!

Developed by Mercedes-bg.info.© 2010-2024 Powered by Simple Machines Forum