Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Автор Тема: Устройства и работа на двигателя  (Прочетена 2157 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

22 Май, 2023, 12:47:28
  • Администратор
  • *
  • Регистрация: Окт. 2010
  • Публикации: 739
  • Пол: Мъж
  • Репутация: +2

Устройства и работа на двигателя с вътрешно горене могат да бъдат обобщени по следния начин:

Система за впръскване на гориво: Впръскването на гориво се осъществява от инжектори, които доставят точно количество гориво към всяка цилиндрова камера. Това се прави в синхрон с работата на двигателя и контролира относителното съотношение на гориво и въздух, необходимо за горене.

Система за запалване: Запалването в двигателя става благодарение на свещите за запалване, които генерират искра в цилиндровата камера, за да започне горенето на горивото и въздуха. Това се осъществява в правилния момент, определен от управляващата единица на двигателя.

Въздушна система: Въздухът, необходим за горенето на горивото, се внася в двигателя чрез въздухопроводи и филтри. В някои модели автомобили може да се използва компресор или турбо-нагнетател, за да се повиши налягането на въздуха и да се увеличи мощността на двигателя.

Система за изхвърляне на отработени газове: Отработените газове от горивната смес се изхвърлят от двигателя чрез изпускателната система. Тази система включва катализатор, който намалява нивата на вредни емисии, и глушител, който намалява шума, произведен от изхвърлянето.

Система за охлаждане: Двигателят е оборудван със система за охлаждане, която поддържа оптимална работна температура. Това става чрез циркулация на охладителна течност, която абсорбира топлина от двигателя и я отвежда до радиатора, където се охлажда и се връща обратно в двигателя.

Тези устройства работят в съвкупност, за да осигурят оптимална работа на двигателя и предоставят необходимата мощност и ефективност при функционирането му. Всеки от тези компоненти играе важна роля в работата на двигателя с вътрешно горене и допринася за неговата надеждност и производителност.Сподели темата


Етикети:
 

— Mercedes-Benz   „Най-доброто или нищо!” —

 Mercedes-Benz Bulgaria forum - Опознай един съвършено различен свят!

Developed by Mercedes-bg.info.© 2010-2024 Powered by Simple Machines Forum