Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Автор Тема: Системи за сигурност на Мерцедес: ESP, ABS и TCS/ASR  (Прочетена 941 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

22 Май, 2023, 12:37:54
  • Администратор
  • *
  • Регистрация: Окт. 2010
  • Публикации: 722
  • Пол: Мъж
  • Репутация: +2

Мерцедес предлага различни системи за сигурност, които имат за цел да подобрят безопасността на автомобилите. Някои от тези системи включват:

Система за предупреждение за насрещни автомобили (FCW) - Използва сензори и камери, за да разпознае насрещно движение и да предупреди водача, ако има риск от сблъсък.

Адаптивен автоматичен спирачен асистент (AEB) - Мониторира предстоящите препятствия и автоматично активира спирачките, ако водачът не реагира своевременно, за да предотврати сблъсък или да намали последиците от него.

Система за следене на мъртвия ъгъл (BSM) - Използва радари или сензори, за да следи областта на мъртвия ъгъл и предупреждава водача, ако има друго превозно средство в тази зона.

Система за поддържане на лента (LDW) - Разпознава линиите на пътя и предупреждава водача, ако автомобилът започне да се отклонява от своята лента без да се появи мигане.

Система за контрол на стабилността (ESP) - Детектира загуба на контрол и намалява мощността на двигателя и/или прилага индивидуално спирачно налягане на колелата, за да помогне на водача да задържи контрола върху автомобила.

Тези системи на Мерцедес са разработени с цел да предпазят водача и пътниците от потенциални опасности на пътя и да намалят риска от сблъсък или нараняване.
Електронна система за стабилност (ESP) - Това е система, която помага на водача да запази контрола върху автомобила в непредвидени ситуации или при пътни условия, които могат да предизвикат хлъзгане или загуба на контрол. ESP използва сензори, за да мониторира динамиката на автомобила и автоматично прилага спирачките на отделните колела и регулира мощността на двигателя, за да стабилизира автомобила.

Антиблокиращата система (ABS) - ABS предотвратява блокирането на колелата при спиране на автомобила, което помага да се поддържа управляемост и контрол върху автомобила дори при спиране на висока скорост. Системата мониторира оборотите на колелата и регулира спирачките на отделните колела, за да осигури максимална спирачна сила без блокиране на колелата.

Система за контрол на теглителната сила (TCS или ASR) - Тази система се използва за предотвратяване на прекомерно проскаличаване на задните колела при ускорение или при намаляване на сцеплението с пътя. Тя регулира мощността на двигателя и спирачките на задните колела, за да осигури оптимално сцепление и контрол върху автомобила, особено при неравни или хлъзгави пътни условия.

Електронна система за стабилност (ESP) - Това е система, която помага на водача да запази контрола върху автомобила в непредвидени ситуации или при пътни условия, които могат да предизвикат хлъзгане или загуба на контрол. ESP използва сензори, за да мониторира динамиката на автомобила и автоматично прилага спирачките на отделните колела и регулира мощността на двигателя, за да стабилизира автомобила.Сподели темата


Етикети:
 

— Mercedes-Benz   „Най-доброто или нищо!” —

 Mercedes-Benz Bulgaria forum - Опознай един съвършено различен свят!

Developed by Mercedes-bg.info.© 2010-2024 Powered by Simple Machines Forum