Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Автор Тема: Системи за сигурност и техните предназначения в автомобилите на Mercedes-Benz  (Прочетена 994 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

30 Април, 2023, 21:43:07
  • Администратор
  • *
  • Регистрация: Окт. 2010
  • Публикации: 737
  • Пол: Мъж
  • Репутация: +2

Mercedes-Benz предлага различни системи за сигурност, които имат за цел да осигурят по-голяма безопасност и комфорт за пътниците в автомобилите. Ето някои от тези системи:

ADAPTIVE BRAKE - това е система за аварийно спиране, която автоматично реагира при опасни ситуации на пътя. Включва автоматична блокировка на колелата, функция за автоматично спиране на автомобила и система за допълнително ускорение при тревожни ситуации.

ATTENTION ASSIST - това е система за разпознаване на умора на водача. Системата анализира движенията на шофьора и при откриване на признаци за умора или недостатъчна концентрация извежда съответно предупреждения.

PRE-SAFE® - това е система, която превенция от аварии. Тя предупреждава водача за опасни ситуации, като например променливи условия на пътя, и дори може да предприеме действия, за да намали риска от инцидент.

Lane Keeping Assist - това е система, която поддържа автомобила в лентата на движение, когато шофьорът може да загуби контрол над колата. Ако автомобилът се отклони от лентата на движение, системата ще предупреди водача или ще възстанови колата в лентата на движение.

Blind Spot Assist - това е система, която предупреждава водача, когато има друго превозно средство в "слепия ъгъл" на автомобила, който не може да бъде видим от шофьора.

Night View Assist Plus - това е система, която предоставя ясно виждане в условия на ниска осветеност на пътя. Тя използва инфрачервени камери, за да разпознае пътя и други обекти, които водачът може да не може да види в тъмното.

Тези са само някои от системите за сигурност, които предлага Mercedes-Benz, а за да бъдат допълнително информирани за тяхното предназначение, е препоръчително.Сподели темата


Етикети:
 

— Mercedes-Benz   „Най-доброто или нищо!” —

 Mercedes-Benz Bulgaria forum - Опознай един съвършено различен свят!

Developed by Mercedes-bg.info.© 2010-2024 Powered by Simple Machines Forum