Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Автор Тема: Няколко полезни съвета при избор на дизелов автомобил  (Прочетена 1202 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

17 Април, 2023, 12:54:59
  • Администратор
  • *
  • Регистрация: Окт. 2010
  • Публикации: 739
  • Пол: Мъж
  • Репутация: +2

Ако планирате да купите дизелов автомобил, има някои важни неща, които трябва да имате предвид. В тази статия ще ви предоставим няколко полезни съвета, които да вземете под внимание при покупката на дизелов автомобил.

1.Изберете правилния размер на автомобила. Преди да изберете конкретен модел на дизелов автомобил, трябва да определите нуждите си от размера на автомобила. Ако имате голяма семейство или пътувате често с много багаж, ще имате нужда от по-голям автомобил. Ако обаче се движите в градска среда, може да е по-добре да изберете по-малък модел.

2.Изследвайте марките и моделите. Преди да правите покупката, изследвайте различни марки и модели на дизелови автомобили. Прочетете отзиви от други потребители и сравнете характеристиките на различните модели. Това ще ви помогне да изберете автомобил, който отговаря на вашите нужди и предпочитания.

3.Проверете разхода на гориво. Дизеловите автомобили са известни с по-добра икономия на гориво, но все пак е важно да проверите разхода на конкретния модел, който ви интересува. Вземете под внимание разхода на гориво в градски и извънградски режим на шофиране, за да можете да направите по-добре информиран избор.

4.Проверете нивото на емисиите. Дизеловите автомобили могат да произвеждат по-високи нива на емисии в сравнение с бензиновите автомобили. Проверете нивото на емисиите на автомобила, който ви интересува, за да можете да се уверите, че отговаря на съответните екологични норми.

5.Сравнявайте цените на различните марки и модели дизелови автомобили. При избора на нов или употребяван дизелов автомобил е важно да сравните цените на различните марки и модели. В зависимост от производителя, дизеловите автомобили могат да имат различни характеристики и да се различават в ценовия диапазон. Правилният избор на автомобил може да спести пари в дългосрочен план.

6.Проверете състоянието на мотора. Дизеловите двигатели могат да бъдат много надеждни и да издържат много километри, но все пак е важно да проверите състоянието на мотора на конкретния автомобил, който разглеждате. Попитайте за историята на ремонти на мотора и проверете състоянието му от професионалист.

7.Проверете състоянието на съединителя и скоростната кутия. Дизеловите автомобили често имат по-висок въртящ момент в сравнение с бензиновите, което може да предизвика повече износване на съединителя и скоростната кутия. Затова е важно да проверите състоянието им и да избягвате автомобили със сериозни проблеми в тази област.

8.Избягвайте автомобили с проблеми с DPF-филтъра. DPF-филтърът е компонент, който е важен за намаляване на емисиите на дизеловите автомобили. Ако автомобилът има проблеми с DPF-филтъра, това може да предизвика сериозни проблеми със замърсяването на въздуха и да доведе до скъпи ремонти.

9.Тествайте автомобила преди да купите. Преди да закупите дизелов автомобил, е важно да го тествате на пътя. Проверете как се държи по време на ускорение, спиране и завиване. Проверете и другите функции на автомобила, като климатика, радиото и други.

10.Не пренебрегвайте сервизната история на автомобила. Ако сте решили да закупите употребяван дизелов автомобил, не забравяйте да проверите сервизната му история. Това ще ви помогне да разберете дали автомобилът е редовно поддържан и дали има проблеми, които може да ви представят допълнителни разходи в бъдеще. Сервизната история може да бъде проверена в сервизите или чрез онлайн платформи за проверка на историята на автомобили.

Внимателно проверете цвета на изгорелите газове! Всеки дизелов автомобил може да изхвърля черен дим, но ако той продължава да се появява, това може да означава проблеми с центроването на двигателя или повреда на дюзата.

Ако от ауспуха излиза сив дим, това може да бъде индикация, че двигателят е износен и започва да гори масло. Ако димът е бял, то може да има вода в цилиндъра поради повреда. Безцветният дим е най-добрата алтернатива при закупуване на дизелов автомобил.

Когато проверявате маслото, можете да извадите щеката и да проверите неговия цвят. Характерният цвят на маслото при дизеловите двигатели е черен. Всякакъв друг цвят може да означава некачествено масло с лоши добавки или проблеми с двигателя.

Преди да направите тест драйв, оставете автомобила да работи на празен ход и следете работата му. Ако има шумове, трептене, тракане или скокове, това може да бъде индикация за проблеми с тампоните на двигателя, разцентровка или проблем с дюзите.

Накрая, но не по-малко важно, е моментът, в който ще карате автомобила. Собственикът не трябва да има никакви възражения срещу тест драйва! Ускорете колата, проверете оборотите, проверете дали всички системи по таблото работят правилно.Сподели темата


Етикети:
 

— Mercedes-Benz   „Най-доброто или нищо!” —

 Mercedes-Benz Bulgaria forum - Опознай един съвършено различен свят!

Developed by Mercedes-bg.info.© 2010-2024 Powered by Simple Machines Forum