Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Автор Тема: Съединител - общи характеристики  (Прочетена 3760 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

05 Април, 2023, 17:48:38
  • Глобален Модератор
  • *
  • Регистрация: Окт. 2010
  • Публикации: 5193
  • Местонахождение: България
  • Пол: Мъж
  • Репутация: +23
  • Автомобил: Mercedes C 180

Съединителите на автомобила са от особено значение, тъй като позволяват на водача да контролира мощността, която се предава от двигателя към скоростната кутия. Ето някои общи характеристики на съединителите на автомобила:

Механизъм на действие - съединителите на автомобила работят на принципа на сухо или мокро триене. В сухия съединител се използва пакет от ламели, който се стискат между два метални диска, за да се предаде мощността. В мокрия съединител между дисковете има масло, което ги охлажда и намалява износването им.

Размер и форма - размерът и формата на съединителите са специфични за всеки автомобил. Те зависят от мощността на двигателя, броя на скоростите и размера на автомобила.

Продължителност на живота - животът на съединителите на автомобила е свързан с използването им. Колкото повече се използва автомобилът, толкова по-бързо ще се износват съединителите.

Работни условия - съединителите на автомобила са изложени на тежки работни условия. Те трябва да издържат на високи температури, вибрации и механични удари.

Разходи за поддръжка - съединителите са често заменяни компоненти в автомобилите, което може да доведе до допълнителни разходи за поддръжка. Затова е важно да се избере качествен и издръжлив съединител, който да издържа на изискванията на автомобила.
Не е важно колко удари получаваме в живота, а дали след това можем да се изправим!Всеки ден, ако се изправяме срещу нашите страхове ние ще спечелим битката!Сподели темата


Етикети: съединител 
 

— Mercedes-Benz   „Най-доброто или нищо!” —

 Mercedes-Benz Bulgaria forum - Опознай един съвършено различен свят!

Developed by Mercedes-bg.info.© 2010-2024 Powered by Simple Machines Forum