Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Автор Тема: Aуспуси и катализатори  (Прочетена 1344 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

30 Март, 2023, 12:01:47
  • Глобален Модератор
  • *
  • Регистрация: Окт. 2010
  • Публикации: 5193
  • Местонахождение: България
  • Пол: Мъж
  • Репутация: +23
  • Автомобил: Mercedes C 180

Системата за отработените газове в автомобилите се състои от различни компоненти, като ауспухова тръба, катализатор, муфа и гърне. Тези компоненти имат за цел да намалят вредните емисии, които автомобилът произвежда при работа.

Ауспухът е метална тръба, която свързва двигателя с катализатора. Той предотвратява шума и изхвърляне на отработените газове, като ги изхвърля от задната част на автомобила. Тръбата на ауспуха е обикновено направена от неръждаема стомана или галванизирана стомана, за да издържа на високите температури и корозията.

Катализаторът е специален филтър, който помага за намаляване на вредните емисии, които произвежда автомобилът. Той работи като катализатор на реакции, като обичайно съдържа метали като платина, паладий и родий, които превръщат вредните газове в по-малко вредни субстанции. Катализаторът може да бъде монтиран върху ауспуховата тръба, преди или след муфата, и е задължителна част на автомобилната система за изтичане на отработените газове.

Муфата е компонент на системата за изтичане на газовете, който помага да се намали шума, който произвежда автомобилът при работа. Тя може да бъде направена от стомана или неръждаема стомана и има специални перки или пречупители, които намаляват шума.

Гърнето е последната част от системата за изтичане на отработените газове и е свързано с муфата. Той предотвратява влизането на газовете в автомобила и осигурява, че отработените газове се изхвърлят зад автомобила.

Всички тези компоненти са важни части от системата за изтичане на отработените газове на автомобила, като помагат да
Не е важно колко удари получаваме в живота, а дали след това можем да се изправим!Всеки ден, ако се изправяме срещу нашите страхове ние ще спечелим битката!Сподели темата


Етикети: катализатор гърне 
 

— Mercedes-Benz   „Най-доброто или нищо!” —

 Mercedes-Benz Bulgaria forum - Опознай един съвършено различен свят!

Developed by Mercedes-bg.info.© 2010-2024 Powered by Simple Machines Forum