Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Автор Тема: Газови уредби - видове  (Прочетена 1112 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

25 Март, 2023, 13:05:40
  • Глобален Модератор
  • *
  • Регистрация: Окт. 2010
  • Публикации: 5193
  • Местонахождение: България
  • Пол: Мъж
  • Репутация: +23
  • Автомобил: Mercedes C 180

Газовата уредба за автомобили е алтернативна система за гориво, която използва природен газ или пропан-бутан (LPG) вместо бензин или дизел. Тук са някои от видовете газови уредби за автомобили:

LPG уредба - това е най-често използваният вид газова уредба за автомобили. Тя използва смес от пропан и бутан, която се съхранява в газов бутил. Тази уредба може да бъде монтирана в повечето автомобили с двигатели на бензин.

CNG уредба - тази уредба използва сгъстен природен газ (CNG), който се съхранява в газови бутилки под високо налягане. Тази уредба е подходяща за автомобили с по-големи двигатели и има по-висока ефективност от LPG уредбата.

Bi-Fuel уредба - това е комбиниран вид газова уредба, който позволява на автомобила да работи както с газ, така и с бензин. Тази уредба се състои от два различни резервоара за гориво и автомобилът може да превключва между двата източника на гориво в зависимост от нуждите.

LNG уредба - това е газова уредба, която използва замразен природен газ (LNG) за гориво. Тази уредба се използва главно за тежкотоварни превозни средства.

Hydrogen Fuel Cell уредба - това е изцяло различен вид газова уредба, която използва водород като гориво. Тази уредба произвежда електричество чрез химическа реакция и използва този електричество за задвижване на мотора на автомобила.
Не е важно колко удари получаваме в живота, а дали след това можем да се изправим!Всеки ден, ако се изправяме срещу нашите страхове ние ще спечелим битката!Сподели темата


Етикети: LPG CNG bi-fuel hydrogen 
 

— Mercedes-Benz   „Най-доброто или нищо!” —

 Mercedes-Benz Bulgaria forum - Опознай един съвършено различен свят!

Developed by Mercedes-bg.info.© 2010-2024 Powered by Simple Machines Forum