Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Автор Тема: Демонтаж и монтаж на горивна помпа на Mercedes w203  (Прочетена 6241 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

07 Юни, 2018, 18:18:08
  • Глобален Модератор
  • *
  • Регистрация: Окт. 2010
  • Публикации: 5193
  • Местонахождение: България
  • Пол: Мъж
  • Репутация: +23
  • Автомобил: Mercedes C 180

Смяната на горивната помпа на Mercedes W203 C320 може да се извърши без да се изважда резервоарът за гориво. Под задната седалка има панел за достъп, който позволява обслужване. За достъп до помпата първо трябва да свалите задната седалка. Моля, вижте нашата статия за премахването и. Повредената горивна помпа може да причини лоша работа и трудно проблемно стартиране на двигателя. Когато напълно откаже, няма да можете да стартирате двигателя.

Най-добре е да замените проблемната горивната помпа при източен резервоар, това ще намали количеството възможни  разливи на горивото и парите. При смяната на горивната помпа е добре да има вентилирана зона или работа на открито което е най-добрия  избор. Не използвайте лампи с нажежаема жичка или електрически инструменти и НЕ пушете, горивата и горивните пари са силно запалими.

Изключете отрицателния кабел на батерията (акумулатора).
Помпата на горивото се намира в дясната страна на задната седалка. При отстранената седалка ще видите панела за достъп до горивната помпа от дясната страна. Отстранете шестте винта от 8 мм, които я държат на място и леко издърпайте панела нагоре. Има малка лепкава уплътнение между панела и каросерията на автомобила, за да се намали шума и вибрациите, така че не го почиствайте.

Този капак има пръстеновиден уплътнител, който държи горивната  помпа в резервоара.Използвайте голям гаечен ключ и извадете пръстеновидния уплътнител. Отстранете пръстеновидния капак заедно с уплътнението. Обърнете внимание, че двете женски краища завършват в капака с двата мъжки края на помпата.
Хванете помпата и я извадете от резервоара.
Внимавайте, когато монтирате новата горивна помпа  да не повредите.Вижте снимковият материал и ще се уверите, че процедурата нито е трудна нито е сложна.

Не е важно колко удари получаваме в живота, а дали след това можем да се изправим!Всеки ден, ако се изправяме срещу нашите страхове ние ще спечелим битката!Сподели темата


Етикети: горивна помпа w203 
 

— Mercedes-Benz   „Най-доброто или нищо!” —

 Mercedes-Benz Bulgaria forum - Опознай един съвършено различен свят!

Developed by Mercedes-bg.info.© 2010-2024 Powered by Simple Machines Forum