Здравейте, Имам 124-ка купе, 940.111 мотор, по талон е '95-та. Случи се каквото не трябва - опука се комутатора. По-точно частта от него, която отговаря за моторчето за празен ход в дросела. Явно ще се сменя, но идва проблем - не е оригиналния комутатор. Нямам никаква идея какъв номер е оригиналния. Това, което е монтирано в момента е Siemens 015 545 73 32. Навсякъде ми излиза, че е за С180. Колата е в движение в момента, държи си стабилен празен ход, но САМО след като загрее и при спрян климатик. Ако го пусна - гасне. Докато загрее ако не държа поне 1200 - 1500 оборота - гасне.
Издирвам номера на оригиналната част, моля помогнете!!!
Искам да сложа оригинална част, понеже с тази колата е доста тромава и едва ли стига и 2/3 мощност.
Не съм сигурен каква информация ще е нужна. Сменил съм си инсталацията през пролетта. Термодатчика на охладителната течност е двоен - квадратна букса с 4 пина, отдушника на резервоара е електрически. Колата е с газов инжекцион. Каквато и информация трябва ще я дам.
На ТИ съм с електрониката, дори си правя нещо като борд компютър и след като купя работещ комутатор ще пробвам да ремонтирам стария.