Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Автор Тема: Демонтаж и монтаж на датчика за нивото на маслото на Mercedes-Benz W203  (Прочетена 6484 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

20 Март, 2017, 20:54:22
  • Глобален Модератор
  • *
  • Регистрация: Окт. 2010
  • Публикации: 5193
  • Местонахождение: България
  • Пол: Мъж
  • Репутация: +23
  • Автомобил: Mercedes C 180

Демонтаж и монтаж на датчика за нивото на маслото на Mercedes-Benz W203

Датчика  за нивото на маслото се намира в долната част на картера, което означава, че ще трябва да се източите маслото в двигателя, за да го демонтирате. Тази процедура, ако не е належаща е добре да е напарвите при смяна на маслото.
Започнете като  премахнете предпазната кора  на двигателя. Има шест 8мм болтове, които държат кората на двигателя.В задната част ще намерите щепсела на 13мм източване използвайте гаечен ключ и да го премахнете. Не забравяйте, маслото може да бъде горещо, така че се уверете, че няма опасност да се изгорите. Винаги изхвърляйте използваното моторно масло в съответствие с разпоредбите, където живеете. След като сте източили маслото можете да демонтирате пробката.

В долната част на картера е датчика за нивото на маслото. Има един единствен електрически конектор, който е свързан с данчика. Стиснете контектора и го  издърпайте за да го изключите .
Ако датчика  работи, но сълзи масло е нужно да смените само гарнитурата, ако го подменяте с нов  , то вие ще го получиге от Вашият дилър с нова гарнитура.

Задължително! Почистете областта около датчика /сензора/. Трябва да е чиста повърхността при монтажа на нова гарнитура или с нов датчик за Mercedes-Benz W203. Нищо сложно няма в цялата процедура, ще се обедите сами от снимковият материал.Не е важно колко удари получаваме в живота, а дали след това можем да се изправим!Всеки ден, ако се изправяме срещу нашите страхове ние ще спечелим битката!Сподели темата


Етикети:
 

— Mercedes-Benz   „Най-доброто или нищо!” —

 Mercedes-Benz Bulgaria forum - Опознай един съвършено различен свят!

Developed by Mercedes-bg.info.© 2010-2024 Powered by Simple Machines Forum