Тунинг и модификации > Тунинг и модификации на купето

Американски тунинг на Mercedes-Benz.

(1/1)

Nedko-w124:Известното американско тунинг ателие RENNtech представи разширена програма за доработка на и без това наточения Mercedes-Benz C63 AMG. Названието на цялостния тунинг е C74, а основното му качество е, че увеличава мощността на мотора със 148 конски сили.

Цифрата 74 в името на тунинг пакета, пък идва от широчината на задната колея, която е 74 инча или 1.87 метра. Именно тя, а и още ред изменения позволяват монтирането на 20-цолови лети джанти и гуми с широчина 315 мм.

В този спортен пакет влизат още ефектен аеродинамичен бодикит, изработен от високотехнологични въглеродни сплави. Той вкючва разширени калници, мощни брони с допълнителни вентилационни отвори, заден дифузьор и нисък спойлер и интегрирани в него четири ауспухни накрайника. Цената на тази част от пакета е $11 950.

Под капака тунинг специалистите са обърнали внимание на препрогамирането на електронния блок. В резултат на това, а и на нови всмукателна и изпускателна системи, мощността на 6.2-литровия осемцилиндров мотор е увеличена от 457 на 605 к.с.

По данни на RENNtech стандартното драг разстояние от 402 метра доработеният автомобил изминава за 11.4 секунди. Максималната скорост на Mercedes-Benz C63 AMG C74 е 326 км/ч. За да е стабилен на асфалта, автомобилът е снабден и с въглеродни стабилизиращи щанги, диференциал с повишено триене и далеч по-мощни спирачни апарати.


Източник: Вестник "Авто Пазар"
Навигация

[0] Списък на темите

Премини на пълна версия