Здравейте и за много години!
Запитването ми съм публикувал и в друг сайт, защото търся решение преди да се допитам до майстор.
Доволен собственик на Mercedes (W124 200E 1992 136 кс., вентилирания двигател, бензин/газ) съм от няколко години. Не разбирам от автомобили и за това изборът ми на личен автомобил (единият) по случайност се спря на въпросния по-горе споменат красавец и от години си ме радва. Пътуваме си из България и извън нея и си ме радва много.
...Най-интересното, обаче е, че до днес, до преди някой и друг час това беше автомобилът, за който можех да се хвана на бас - здрав, упорит и издръжлив. Никакви по-сериозни проблеми не съм имал. Обслужването, вкл. и ремонтите съм се старал да са винаги на ниво. Винаги бях спокоен с него. Преди няколко месеца се наложи да сменя компютъра, за който платих 550 лв. и от тогава нещо не ми харесва как пали. Върти, замисля се малко и чак тогава пали. А оборотите в началото играят. Не рядко гасне. Просто се замисля малко.
Но на въпроса. Днес се връщахме от гости с жената и колата изгасна! Натискам педала на газта, а оборотите падат и изведнъж на светофара изгасна. По таблото - дискотека,....въртя ключа - има ток, върти си. Но не пали.
Какво да правя? Чудя се, дали има някой от вас съвет за някакъв лесен вариант преди да го закарам на майстор?
Поздрави.