Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Автор Тема: Смяна на масло на Mercedes-Benz SLK 230 R170  (Прочетена 5537 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

06 Януари, 2017, 17:38:15
  • Глобален Модератор
  • *
  • Регистрация: Окт. 2010
  • Публикации: 5193
  • Местонахождение: България
  • Пол: Мъж
  • Репутация: +23
  • Автомобил: Mercedes C 180

Една  от най-често срещаните задачи за изпълнение е подмяната на маслото на двигателя. Спазване на редовната смяна на маслото е може би най-важната процедура за правилната поддръжка на Вашия автомобил. С което ще удължите живота на двигателя. Според най-добрите производители на моторни масла, които са на пазара изискването за чести смени намалява, но въпреки това от Mercedes-Benz препоръчват друг интервал  за смяна на маслото, които  се различава от производителите на масла. Обикновено препоръчваме да спазите смяната на масло да не надвишава  15 000 хил.км. Ако не карате колата си твърде често и не можете да направите нужният пробег за една година е нужно да го смените един път в годината!
Първото нещо, което трябва да направите е да се уверите, че имате всичко, което се изисква за тази манипулация. Нищо по-разочароващо е да източите старото масло и да разберете, че не разполагате с подмяна на маслен филтър. Ще Ви е нужен маслен филтър, 13 мм гаечен ключ, инструмент за отстраняване на масленият филтър/за отвиване/, кофа която да има вместимост поне 6 литра масло. Започнете, като запалете автомобила го оставете да се загрее до работна температура. Доста по-лесно и бързо ще се източи топлото двигателно масло и доста  частици от метал и мръсотия ще излезнат.

За достигнете до пропката на картера е нужно да премахнете предпазната кора, която се държи на  четири 8мм видии.След като е отстраните ще видите пропката, ще ви е нужен гаечен ключ 13мм.
В комплекта към масления филтър трябва да има обикновена месингова шайба - Дефтунг. Добре е да бъде сменена.

Масленият филтър, ако не сте го стегнали с ключ и на ръка ще го отвиете, но ако е стяган ще ви е нужен такъв.
Не е важно колко удари получаваме в живота, а дали след това можем да се изправим!Всеки ден, ако се изправяме срещу нашите страхове ние ще спечелим битката!Сподели темата


 

— Mercedes-Benz   „Най-доброто или нищо!” —

 Mercedes-Benz Bulgaria forum - Опознай един съвършено различен свят!

Developed by Mercedes-bg.info.© 2010-2023 Powered by Simple Machines Forum