Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Автор Тема: МВР вади катаджиите от храстите.  (Прочетена 3814 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

17 Ноември, 2010, 16:20:27
  • Майстор
  • *
  • Регистрация: Окт. 2010
  • Публикации: 497
  • Местонахождение: Бургас Варна
  • Пол: Мъж
  • Skype: the.victory
  • Автомобил: W124 200EПътните полицаи вече няма да се крият в храстите и други подходящи за засада места, от които да дебнат нарушители, съобщават от пресцентъра на МВР. Главна дирекция „Охранителна полиция” предприема и други мерки за за подобряване работата на катаджиите. Гражданите вече ще могат да подават сигнали за неправомерни действия и нарушения на полицейски служители на електронните адреси на дирекцията.

Катаджиите ще контролират основно местата по пътната и улична мрежа с доказано повишена опасност за възникване на катастрофи. Целта е предотвратяване на пътни злополуки, нарушения на обществения ред и на криминални престъпления.

Контролът по пътищата ще бъде явен, спирането на проверяваните автомобили ще става на подходящи места, с добра видимост. Той ще бъде съобразяван с интензивността на движението и скоростта на автомобилните потоци, за да не се затрудняват и застрашават останалите участници в трафика. През тъмната част от денонощието проверките ще се извършват по възможност на добре осветени места, сочи новата директива.

Докато се движат по маршрутите си, катаджиите ще спират водачите, извършили груби нарушения на пътя и ще им налагат санкции. При невъзможност да спрат шофьора, пътните полицаи ще изготвят докладна записка за нарушението, на базата на което той ще понесе санкции по-късно.

Проверяващите екипи ще извършват и стриктен контрол  за сключена задължителна застраховка “Гражданска отговорност”.

Всички служители, които контролират пътното движение, са задължени да бъдат със светлоотразителна жилетка и идентификационен бадж.

Началниците в КАТ са задължени да правят редовни явни и негласни проверки за това дали подчинените им действат законосъобразно, уплътняват ли работното си време и дали поведението им провокира корупционни действия.     

От МВР съобщиха електронния адрес - [email protected], и интернет страницата -  www.gdop.mvr.bg, на които гражданите могат да подават сигнали за неправомерни действия и нарушения на полицаи на пътя. По всеки получен сигнал ще се извършват детайлни проверки и при доказана вина ще се търси съответстващата отговорност, увериха от ведомството.
Такива адреси ще обявят всички областни дирекции в страната и СДВР. Хората могат да подават сигнали и на телефони 112, 166 и 02/982 35 36.


Източник: Вестник "Авто Пазар"
   Бензин, а не кръв! Карбуратор, а не сърце! Машина, а не човек!Сподели темата


Етикети:
 

— Mercedes-Benz   „Най-доброто или нищо!” —

 Mercedes-Benz Bulgaria forum - Опознай един съвършено различен свят!

Developed by Mercedes-bg.info.© 2010-2023 Powered by Simple Machines Forum