Здравейте приятели. Нека започна с автомобила - C 270, 2001 г. (203), дизел, автомат, авангард.
Искам да разкажа за моят проблем. Преди няколка месеца (4) ми светна ESP. Отидох при един автомонтьор (приятел естествено) и след диагностика се стигна до подмяна с втора ръка ъглов сензор или лентов кабел - кой както го нарича. Обаче, моят монтьор не могъл да го настрои (по неговите думи бил дефектен, но въпреки, че го бях маркирал нямало как да го върна, защото неговия работник бил закръглил едно от болчетата и не могат да го свалят). Давало му 18 градуса разлика. Та решил да компенсира градусите с колелата. Вади волана от шлиците, завърта го и го поставя, но вече изместен с 18 градуса. По този начин успял да излъже ESP. Сами се сещайте мигачите ми как връщат при изместването на волана. Каза и че 3 пъти е правил реглаж - и там е намествал някакви градуси.
До тук добре. Нищо че волана ми беше малко на ляво - отидох уж да ми го оправи - сега е малко надясно. С мигачите почти свикнах
И проблема, ако това което писах до сега не е:
Декември (дни след ремонта) предприемам изпреварване на Петрохан. Давам педала до долу, връща предавките и точно тръгва да набира и на таблото светва ESP и колата гасне - отсреща идваше кола

. Както и да е, спрях, върнах ключа, след това на контакт, запали и нямаше никакви грешки. Помислих си - нещо не съм разбрал.
Преди месец на една права отсечка във Варна (за тези които са от Варна - на светофара на Сливница и Пирин в посока София) един голф 5 ми се набира. Давам аз газ, но той не се дава и аз кик даун, и отново същата работа като на Петрохан - светва ESP и колата гасне.
Възможно ли е това ESP да се настрои и просто моя майстор да е смотан

. Знам, че някои ще кажете - ново ESP и сменяй майстора, но той така ми е объркал волана и колелата, че по-добре да отида при него да си ги върне в първоначалния им ред.
Ааааа. Имам и един проблем с токовете, но да не досаждам от първия път

Ще съм благодарен на мнения и съвети.