Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Автор Тема: Реле "подгревни свещи" не показва когато изгори свещ  (Прочетена 1568 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

22 Ноември, 2013, 12:33:03
  • Чирак
  • *
  • Регистрация: Май 2013
  • Публикации: 4
  • Местонахождение: st.zag
  • Пол: Мъж
  • Репутация: 0

Здравейте,колеги!
Колата е : W210 E300d 100kW 96г.
Проблема е : Когато изгори подгревна свещ(вече трети път  хващам релето  в издънка),лампата на таблото за подгряване,не светва постоянно след като запаля(както би трябвало да бъде) , а светва единсвето,когато първоначално подгрявам за около 5-6сек.
Иначе релето подгрява нормално,само дето не показва че има изгоряла свещ.
Релето съм го свалял-няма нито студени ,нито пукнати спойки(под лупа съм го гледал)...На външен оглед-всичко нормално.
Подгряващите свещи са марка "Беру"-сменяни са едновременно и 6-те,но като изключа едната свещ от кабела -релето НЕ показва ,че едната свещ я няма.Като изключа буксата с 6-те кабела директно от релето след като запаля-същата работа-релето пак не показва със включване на лампата на таблото.
Дайте съвет преди да съм тръгнал по моргите за реле , че там малко работата е като игра на руска рулетка.
От Ст.Загора съм. тел:0895 707275


23 Ноември, 2013, 18:35:55
Отговор #1
  • Майстор
  • *
  • Регистрация: Май 2012
  • Публикации: 193
  • Местонахождение: Стара Загора
  • Пол: Мъж
  • Репутация: +22
ами явно релето не ти е вред
освен силовата верига която включва свещите
има и диагностична част която следи  за издънки
това че няма спукани спойки нищо не значи
или си търси друго реле
или го занеси твоето на човек дето разбира
да го оправи ако не е много изгоряло



Сподели темата


Tags:
 

 Mercedes-Benz Bulgaria forum - Опознай един съвършено различен свят!

Developed by Mercedes-bg.info. Powered by Simple Machines Forum