Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Автор Тема: Датчик за нивото на водата?  (Прочетена 4040 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

20 Октомври, 2013, 20:28:58
  • Майстор
  • *
  • Регистрация: Юни 2013
  • Публикации: 94
  • Местонахождение: London-Plovdiv
  • Пол: Мъж
  • Репутация: +3

Имам питане към колегите с C180 с казанчето което е над радиатора дали са обърнали внимание датчикът който е от горе дали е мокар за нивото защото имам течност нормално но датчика ми е сух и ми бяха казали че не работи взех друг но видях това и с другия пак така никва промяна на какът приннцип работи има в края си нещо кафяво като пясак в него дали това е някав поплавак и трябя да се качи по някав начин защото като го обръщам не се мести и като го почуквам втвърдено е вътре и не мърда помагайте  welldone а това е датчика http://www.carid.com/1995-mercedes-c-class-cooling-parts/item-8262931.html това е казанчето и датчика е от горе http://www.ebay.com.au/itm/RADIATOR-MERCEDES-C-CLASS-W202-C180-C200-220-CLK200-E-CLASS-W208-210-E200-230-/230753384599?pt=AU_Car_Parts_Accessories&hash=item35b9f93897#ht_1902wt_1018 Happy Happy Happy Happy Happy


20 Октомври, 2013, 22:06:24
Отговор #1
  • VIP -подпомагащ форума
  • *
  • Регистрация: Ное 2011
  • Публикации: 113
  • Местонахождение: Несебър
  • Пол: Мъж
  • Репутация: +12
    • instalaciqmb
Датчикът е с рид-ампула и магнит в поплавъка. Работи на принципа
отворено, затворено. Когато падне надолу течността, магнитът се отделя и
рид-ампулата затваря.

20 Октомври, 2013, 22:45:12
Отговор #2
  • Майстор
  • *
  • Регистрация: Юни 2013
  • Публикации: 94
  • Местонахождение: London-Plovdiv
  • Пол: Мъж
  • Репутация: +3
Трябвали да е мокар????  При мен е сух няма капка вода по него

21 Октомври, 2013, 00:36:23
Отговор #3
  • Глобален Модератор
  • *
  • Регистрация: Ное 2010
  • Публикации: 217
  • Репутация: +8
Какво трябва да се разбира под: трябва ли да е мокър?
 

21 Октомври, 2013, 10:59:41
Отговор #4
  • VIP -подпомагащ форума
  • *
  • Регистрация: Ное 2011
  • Публикации: 113
  • Местонахождение: Несебър
  • Пол: Мъж
  • Репутация: +12
    • instalaciqmb
Не виждам логика да е мокар.Принципа му на работа не зависи от това дали е мокър или сух отвънка.Като не си сигурен дали работи провери го с мултицета.


21 Октомври, 2013, 15:15:10
Отговор #5
  • Майстор
  • *
  • Регистрация: Юни 2013
  • Публикации: 94
  • Местонахождение: London-Plovdiv
  • Пол: Мъж
  • Репутация: +3
ами не трябвали да има вода по него да може да измерва количеството ...? или си седи от горе без да има допир до водата и определя колко количество има

21 Октомври, 2013, 15:25:11
Отговор #6
  • VIP -подпомагащ форума
  • *
  • Регистрация: Ное 2011
  • Публикации: 113
  • Местонахождение: Несебър
  • Пол: Мъж
  • Репутация: +12
    • instalaciqmb
Естествено че трябва да е мокър отвътре нали стои в казанчето.Аз това което разбрах от твоето питане дали трябва да е мокър  отгоре където са пиновете за буксата.Е там не трябва да е мокро.

21 Октомври, 2013, 19:04:09
Отговор #7
  • Майстор
  • *
  • Регистрация: Юни 2013
  • Публикации: 94
  • Местонахождение: London-Plovdiv
  • Пол: Мъж
  • Репутация: +3
е да ама не мокар затова се учудих .... странно защо е сух моя ....

21 Октомври, 2013, 22:41:06
Отговор #8
  • Глобален Модератор
  • *
  • Регистрация: Ное 2010
  • Публикации: 217
  • Репутация: +8
Частта от датчика, която е в казанчето трябва да е мокра,а тази която е извън трябва да е суха

21 Октомври, 2013, 23:16:19
Отговор #9
  • Майстор
  • *
  • Регистрация: Юни 2013
  • Публикации: 94
  • Местонахождение: London-Plovdiv
  • Пол: Мъж
  • Репутация: +3
Разбрах от 200 16v но защо е сух има течност има налягане.... С една тънка клечка пробвах но не флизана доло точно колко си е датчика изпрязних течноста в стъкло миещото казанче но няма промяна и не ми светна лапмата за доливане в него


27 Октомври, 2013, 11:49:29
Отговор #10
  • Майстор
  • *
  • Регистрация: Юни 2013
  • Публикации: 94
  • Местонахождение: London-Plovdiv
  • Пол: Мъж
  • Репутация: +3
датчика работи замериха го от какво друго може да свети лампата ???? ако е заседнал поплавака как може да се раздвижи ??

28 Октомври, 2013, 19:34:32
Отговор #11
  • Майстор
  • *
  • Регистрация: Юни 2013
  • Публикации: 94
  • Местонахождение: London-Plovdiv
  • Пол: Мъж
  • Репутация: +3
измерихем на нова и двата датчика работят и за стъкломиещото и за антифриза а сега на къде ???? от какво друго може да е ? колата няма климатик казаха за някав блок електронен но това го правило когато колата има климатик ???

19 Декември, 2013, 01:57:23
Отговор #12
  • VIP -подпомагащ форума
  • *
  • Регистрация: Ное 2011
  • Публикации: 113
  • Местонахождение: Несебър
  • Пол: Мъж
  • Репутация: +12
    • instalaciqmb
Еми щом и двата датчика са наред не съм много сигурен но мисля че най-вероятно имаш проблем с масата.Двата датчика са с обща маса.Аз друго логично обяснение не мога дам.



Сподели темата


Tags:
 

— Mercedes-Benz   „Най-доброто или нищо!” —

 Mercedes-Benz Bulgaria forum - Опознай един съвършено различен свят!

Developed by Mercedes-bg.info. Powered by Simple Machines Forum