Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Автор Тема: Ако по време на път ни се спука радиаторът какво да направим?  (Прочетена 2346 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

25 Ноември, 2012, 22:28:06
  • Глобален Модератор
  • *
  • Регистрация: Окт 2010
  • Публикации: 5175
  • Местонахождение: България
  • Пол: Мъж
  • Репутация: +22
  • Автомобил: Mercedes C 180

Тръгнали сте на път, но за Ваш лош късмет ви се спуква радиаторът. Какво да направим? Ще си кажете, най-разумният начин да стигнете до първия сервиз, без да прегрее двигателят е да доливате вода от време на време , но това не е единственият начин.В тази статия ще ви споделим и други начини, които могат да се окажат полезни за всеки собственик на автомобил.

1. Вдигнете капака на двигателя и се опитайте да локализирате(фиксирате) теча. Имайте в предвид, че е възможно да не е от радиатора, а от маркуч или от уплътнение.

2. Ако се окаже, че течът е от питата на радиатора, можете да го запушите по стар изпитан начин. Внимателно свалете капачката на казанчето за вода. Препоръчително е да използвате ръкавици, за да не се изгорите,пазете се от парата.3. Счупете яйце и го изсипете в казанчето (гледайте да не паднат части от черупката), след което долейте антифриз, като сипвате бавно. След като сте долели антифриз, затворете капачката и запалете двигателя на автомобила. Този метод е ефективен за течове в ниските части на радиатора.

4. Другият изпитан начин е препоръчителен за малки спуквания.В такива случаи може да използвате черен пипер, като разбъркате предварително две 2 чаени лъжици с малко вода. Благодарение на получената смес, пиперът ще се надуе и по-лесно ще запуши дупката.

5.Ако сте установили, че течът е от маркуча, то най-лесният начин да го спрете е като увиете тиксо или монтажна лента. Наблюдавайте на таблото градусите на двигателя.

Не забравяйте, че тези методи са временни и не решават проблема, а са само решения, докато стигнете по-бързо до първия сервиз.
Не е важно колко удари получаваме в живота, а дали след това можем да се изправим!Всеки ден, ако се изправяме срещу нашите страхове ние ще спечелим битката!Сподели темата


Етикети: спукан радиатор 
 

— Mercedes-Benz   „Най-доброто или нищо!” —

 Mercedes-Benz Bulgaria forum - Опознай един съвършено различен свят!

Developed by Mercedes-bg.info.© 2010-2020 Powered by Simple Machines Forum