Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Автор Тема: Голям бизнес план между Mercedes Benz и Nissan  (Прочетена 1457 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

29 Януари, 2012, 20:29:47
  • Глобален Модератор
  • *
  • Регистрация: Окт 2010
  • Публикации: 5156
  • Местонахождение: България
  • Пол: Мъж
  • Репутация: +22
  • Автомобил: Mercedes C 180

Daimler и Nissan станаха бизнес партньори в дългострочен план с изграждането на нов завод в  Агуаскалиентес, Мексико в близост до сегашния на японската компания. С това сътрудничество ще поделят разходите си за специалните си разработки, целящи икономия на горива. В този завод ще се произвеждат широка гама от компактни луксозни автомобили, като Mercedes A-Class и Infiniti Etherea.

За сега никоя от двете компании Daimler и Renault/Nissan не са дали подробности около проекта , въпреки че директорът  на немската компания Дитер Цетше го потвърди.Това сътрудничество между двете комапании датира от 2010г., когато обявиха обща поточна линия за двигатели в САЩ – Тенеси.

Daimler и Renault / Nissan обявиха, че новите автомобили ще бъдат изградени на споделената MFA платформа. Върху тази платформа предстои да излезне новата серия на Infiniti Etherea.В Женева на изложението през 2011г. дебютира този нов модел .
MFA платформа ще бъде използвана от Daimler за пет свои модела, сред които следващото поколение на A-и B-Class.Някои от тези модели ще бъдат предназначени само за американския пазар.

От Nissan обявиха, че новият комплекс в Мексико ще бъде изграден до края на 2013г. Тогава се очаква и производството да скочи от 600 000 на 1 милион автомобила годишно.

В сряда Nissan обяви, че пускането на новия мексикански комплекс е предвидено за края на 2013. Те очакват скоро производството от общо трите им завода в района да скочи от 600 000 на 1 милион автомобила годишно.
Съвместните проекти на Daimler и Nissan ще са  насочени в създаването на бензиново-хибридни модели и електрически задвижващи системи от батерии.
Не е важно колко удари получаваме в живота, а дали след това можем да се изправим!Всеки ден, ако се изправяме срещу нашите страхове ние ще спечелим битката!Сподели темата


Етикети:
 

— Mercedes-Benz   „Най-доброто или нищо!” —

 Mercedes-Benz Bulgaria forum - Опознай един съвършено различен свят!

Developed by Mercedes-bg.info.© 2010-2019 Powered by Simple Machines Forum