Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Автор Тема: Какви характеристики трябва да имат свещи за автомобили, работещи само на газ  (Прочетена 11744 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

07 Декември, 2011, 11:10:10
 • Глобален Модератор
 • *
 • Регистрация: Окт. 2010
 • Публикации: 5193
 • Местонахождение: България
 • Пол: Мъж
 • Репутация: +23
 • Автомобил: Mercedes C 180

Препоръки към запалителните свещи за автомобили, работещи само на газ CNG,LNG, LPG

Използването на газ като гориво  изисква двигатели, които също като бензиновите работят на принципа  на четиритактовия двигател. По  тази причина конвенционалните бензинови двигатели се адаптират и за работа с газ. Настройката се извършва или като изцяло се преминава към газ или с възможност за избор между бензин и газ. По тази причина различаваме моновалентни  или бивалентни автомобили.

Влияние върху препоръките за избор на запалителни свещи
В зависимост от типа гориво се определя и типа на запалителните свещи. В случай на използване на газ като гориво поради високото работно налягане възниква необходимост от по-високо напрежение на запалване. При запалителни системи с по-ниско напрежение на запалване (<25 kV) това трябва да се компенсира чрез по-малко междуелектродно разстояние. При газовите инсталации няма загуби от изпаряване. Температурите на изгаряне са малко по-високи от тези при бензин. Освен това при газ се получават по-малко отлагания и замърсяване на изолатора. Трябва да се избира по-ниско топлинно число на запалителните свещи.По-долу ще Ви дадем някои препоръки за правилен избор на запалителни свещи.
Моновалентни автомобили - Автомобили, работещи само на газ
(нови автомобили)–Запaлителната свещ при автомобили, работещи само на газ е добре съобразена от производителя на автомобила за оптимална работа. Препоръки ще намерите в документите на производителя или в публикувани препоръки наBOSCH.Моновалентни автомобили - Автомобили, работещи само на газ (допълнително оборудвани)За допълнително оборудвани автомобили със стари запалителни системи, междуелектродното разстояние трябва да бъде < = 0,7 mm. Топлинното число може да бъде избрано с около една степен по-ниско от първоначално определеното за бензин. Неравномерен ход и прекъсване поради зацапване не трябва да се очакват. Продължителността на живот на свещите с по-малко топлинно число се повлиява положително.
Например:
Преди инстилиране на газова уредба DR 7 BC - 0.8 mm след DR 6 BC - 0.7 mm Препоръки към запалителните свещи за автомобили, работещи на газ и бензин
Бивалентни автомобили - автомобили, работещи на газ и бензин Запалителната свещ е предназначена за работа с бензин и не се различава по принцип от препоръките към чисто бензиновите автомобили. При автомобили с електронна запалителна система с достатъчен резерв от запалително напрежение, междуелектродното разстояние остава дори същото.
Например:
Бензинови автомобили:  DR 7 BC 0.8 mm
бивалентни автомобили: DR 7 BC   0.8 mm
За автомобили със стари запалителни системи оборудвани допълнително с газови
уредби, междуелектродното разстояние трябва да бъде < = 0,7 mm. Топлинното число може да бъде избрано с около една степен по-ниско. При работа на бензин и
при неблагоприятни условия на работа (с чести спирания) това може да доведе до
неравномерен ход и прекъсване поради зацапване.
Например:
Бензинови автомобили:  DR 7 BC 0.8 mm
бивалентни автомобили: DR 6 BC  0.7 mm
* CNG - метан
* LNG - природен газ
* LPG - пропан-бутан

Запалителни свещи Bosch за автомобили на газ
Газовите двигатели пестят гориво, опазват околната среда – и се нуждаят от съответната запалителна свещ за да изпълнят тези специални изисквания.Различия в техниката между бензиновите и газовите  двигатели:
Само правилно подбраната запалителна свещ  гарантира безупречно функциониране.
Запалителните свещи Bosch съчетават надеждност и  дълъг експлоатиционен живот и могат перфектно да бъдат адаптирани за работа в газови двигатели.
Не е важно колко удари получаваме в живота, а дали след това можем да се изправим!Всеки ден, ако се изправяме срещу нашите страхове ние ще спечелим битката!


24 Март, 2023, 12:49:04
Отговор #1
 • Глобален Модератор
 • *
 • Регистрация: Окт. 2010
 • Публикации: 5193
 • Местонахождение: България
 • Пол: Мъж
 • Репутация: +23
 • Автомобил: Mercedes C 180
Свещите за автомобили, работещи само на газ (LPG), трябва да имат определени характеристики, за да функционират оптимално в тези условия. Някои от тези характеристики включват:

Температурен диапазон: Свещите трябва да имат широк температурен диапазон, който да позволява на автомобила да работи при високи температури, свързани с изгарянето на газа.

Мощност: Свещите трябва да имат правилна мощност, която да позволява на автомобила да работи оптимално при изгарянето на газа.

Износоустойчивост: Свещите трябва да бъдат изработени от материали, които да бъдат износоустойчиви, тъй като горивото, което се използва при газовите системи, може да бъде по-агресивно спрямо свещите, отколкото бензина.

Изолация: Свещите трябва да бъдат добре изолирани, за да се избегне предаването на топлина към други части на автомобила.

Форма и размер: Свещите трябва да са в правилната форма и размер за конкретния двигател на автомобила, за да гарантират правилно изгаряне на газа.

Важно е да изберете свещи, специално проектирани за употреба при газови системи, за да се гарантира оптималното функциониране на двигателя. Преди да закупите свещи за автомобил, работещ на газ, е препоръчително да се консултирате с производителя или специалист за автомобилни части, който да ви даде съвет за правилния избор на свещи, специално за вашия автомобил.
Не е важно колко удари получаваме в живота, а дали след това можем да се изправим!Всеки ден, ако се изправяме срещу нашите страхове ние ще спечелим битката!Сподели темата


Етикети: свещи CNG LNG LPG 
 

— Mercedes-Benz   „Най-доброто или нищо!” —

 Mercedes-Benz Bulgaria forum - Опознай един съвършено различен свят!

Developed by Mercedes-bg.info.© 2010-2023 Powered by Simple Machines Forum