Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Автор Тема: История и характеристики на осветителна техника Бош за автомобили  (Прочетена 3902 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

13 Ноември, 2011, 12:44:44
  • Глобален Модератор
  • *
  • Регистрация: Окт 2010
  • Публикации: 5156
  • Местонахождение: България
  • Пол: Мъж
  • Репутация: +22
  • Автомобил: Mercedes C 180

Увеличаващият се пътен трафик и повишаването на скоростта на движение при постоянно променящи се пътни условия поставят все по-високи изисквания към фаровете и осветителната уредба на автомобилите.От 1913 г. Бош диктува важните етапи в развитието на автомобилните осветителни
системи. Не се ограничава с разработка само на фарове, но и на автомобилни лампи.
Бош е изиграл важна роля в ранното развитието на
(HID) за да подобри безопасността и самоувереността на водача по време на нощното
шофиране.Програма автомобилни лампи Bosch:
• Произведени от висококачествен кварц или уякчено стъкло за по-добра
термична устойчивост и надеждност.
• Нагреваемата жичка е конструирана с най-висока прецизност, за да
гарантира оптимизирана осветеност и правилно разпределение на
светлината.
• Стриктно отговаря на изискванията на стандартите за фонометрия,
определени от транспортните власти като задължителни за някои страни.
Халогенни лампи с висока мощност *
• Бош предлага халогенни лампи с качество на първоначално вграждане, които съответстват на законовите разпоредби в ЕС. В разработването им сме водени от разбирането, за съществуването на обширни провинциални пътища без осветление.
• Бош предлага богат избор от лампи с висока мощност за
12-волтови леки автомобили и 24-волтови товарни превозни средства.
На пазара се предлагат множество евтини халогенни лампи за подмяна. Те представяляват икономична алтернатива и се рекламират, като качествени и стилни продукти, но същевремнно не отговарят на стандарта за яркост за дълго време. Това означава компромис с безопасността на водача, тъй като постепенното отслабване на светлината може да не бъде забелязано веднага. От друга страна автомобилните лампи Бош поддържат посочената мощност и характеристики през целия си период на експлоатация. Поради това те са идеалният избор за взискателните водачи. Ние предлагаме широка разновидност от лампи, които осигуряват 90 % покритие на пазара, а продуктовата гама непрекъснато се
разширява за да отговори на изискванията на Вашия пазар.

Работни фарове

Бош предлага широка гама работни фарове за приложения извън автомобилите. Те се делят на насочени лампи и прожектори, които могат да бъдат използвани на всички работни обекти и за специализирани приложения.

Насочени лампи
Насочените лампи осигуряват тесен лъч светлина с висока интензивност, като по този начин осветяват определена зона на дълго разстояние. Този плътен лъч светлина е подходящ за претърсване и спасителни операции.
• Лъчът се разпространява на 6 пъти по-голямо разстояние от това на прожектора
• Насочените лампи на Бош обикновено се използват от полицията, пожарната, аварийните служби
• Насочени лампи могат да бъдат използвани и в други специални случаи, където има необходимост от силна светлина, примерно при претърсване на водни канали, сухоземни територии и др.

Прожектори

Прожекторите осигуряват широк, плътен лъч светлина, като по този начин осветяват широка работна зона в непосредствена близост. Те се използват за осветяване на стационарни или мобилни работни площадки. Те се монтират на товарни превозни средства или машинно оборудване.
Прожекторите са различни по приложение поради:
• Високо-издръжливи корпуси
• Удароустойчива стъклена леща
• Неръждаема монтажна скоба

Работните фарове на Бош са конструирани така, че да издържат на екстремни условия, напр. строителни,
земеделски, горски, морски или минни обекти.

С актуалната си програма за осветителна техника за автомобили, Бош изпълнява всички желания на своите клиенти за повече светлина, повече видимост, повече сигурност. И за това има убедителни причини. С многобройн-тие си нововъведения Бош от десетилетия определя критериите в разработването и развитието на автомобилната осветителна техника. Бош непрекъснато разширява и надгражда продуктова-та си програма и днес е комплексен доставчик и компетентен партньор за всичко що касае осветлението на автомобила. Богатият производствен асортимент обхваща над 5000 артикула - от основните и допълнителни фарове, работни прожектори и крушки до съответните резервни части. С това Бош предлага пълна програма за Вашия пълен успех.

Задни светлини с доказано Бош-качество.
Предлаганата програма задни светлини, разработена на базата на най-новата техника се доставят за редииа масови автомобили.

Основни фарове: Актуалността е програма
Иновативна техника с качество на първоначалното вграждане. Утвърдената и разработената в тясна коопераиия с производителите на автомобили програма, непрекъснато се допълва с актуални варианти. В резултат на това Бош предлага най-широката продукто-ва програма за автомобилни фарове в Европа.

Резервни части
От стъклото за фар до моторчето за регулиране височината на фара - Бош има в своята програма за резервни части всичко необходимо за компетентен и качествен ремонт на Бош-фаровете - общо 2950 части.


Допълнителни фарове
Тук ще намерите оптималното решение, когато се касае за допълнителна светлина за осигуряване на видимост в далечина, в мъгла или при лоши метеорологични условия. Накратко: Бош-качество, което създава ясна видимост.

Profi 210

Със здраВия си стоманен корпус този фар е приспособен оптимално за професионални нужди, но също така и за ежеднеВни пътувания по магистрали или първокласни шосета. 242x133x94 мм

ново: Compass 2000
Голяма мощност, оригинален дизайн. ВисокачестВе-ният, излят под налягане алуминиеВ корпус е идеален за употреба при суроВи услоВия и гарантира дълъг експлоатационен жиВот. 100x200x119 мм

<a href="https://www.youtube.com/watch?v=AZJzIhQWDtk" target="_blank">https://www.youtube.com/watch?v=AZJzIhQWDtk</a>

ново: Navigator
УниВерсалния фар с ВисококачестВен и издържлиВ корпус от благородна стомана можете да получите В изпълнение с ECE-разреши-телно или В изпълнение за аВтомобили с Висока проходимост.
226x211x134 мм

<a href="https://www.youtube.com/watch?v=y_tdGdUDTZc" target="_blank">https://www.youtube.com/watch?v=y_tdGdUDTZc</a>
Не е важно колко удари получаваме в живота, а дали след това можем да се изправим!Всеки ден, ако се изправяме срещу нашите страхове ние ще спечелим битката!Сподели темата


 

— Mercedes-Benz   „Най-доброто или нищо!” —

 Mercedes-Benz Bulgaria forum - Опознай един съвършено различен свят!

Developed by Mercedes-bg.info.© 2010-2019 Powered by Simple Machines Forum