Спецификация на въздушни филтри - Mercedes-Benz Bulgaria Forum

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Автор Тема: Спецификация на въздушни филтри  (Прочетена 3775 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

23 Октомври, 2011, 07:41:11
  • Глобален Модератор
  • *
  • Регистрация: Окт 2010
  • Публикации: 5181
  • Местонахождение: България
  • Пол: Мъж
  • Репутация: +22
  • Автомобил: Mercedes C 180

Освен от гориво, двигателят с вътрешно горене се нуждае и от свеж въздух, с който то да реагира в горивния процес. В постъпващия в двигателя въздушен поток обикновено се съдържат фини частици прах, които в зависимост от пътните и атмосферни условия могат да достигнат висока концентрация.

Пречистване на свежия въздух
Въздушните филтри Bosch се грижат в горивните камери на двигателя да постъпва само чист от замърсявания свеж въздух. Приавтобус с мощност 180 кВт и пробег 30000 километра например филтрите отделят от постъпващия въздух до 1,5 килограма прах.

Уплътняване
Едно от специалните изисквания към въздушните филтри е тяхното отлично уплътняване. Въздушните филтри Bosch са идеално напасвани към корпуса на филтъра на съответния модел автомобил, а специалното полиуретаново полимерно съединение, от което е направен уплътняващия борд, запазва еластичността, размерите и способността си да прилепва плътно през целия експлоатационен период на филтъра. По този начин се избягва нарушения на плътността вследствие на възникване на пукнатини и пори.

Устойчивост на пулсации
Благодарение на изключително точното напасване, сигурното закрепване на кожуха и високото качество на филтърната хартия, филтрите Bosch са устойчиви на ударното въздействие на постъпващия въздушния поток. Тази т. нар. устойчивост на пулсации осигурява висока степен на улавяне на замърсяванията и висока продължителност на експлоатационния живот.

Предимства и ползи от употребата на въздушните филтри Bosch:
  • Точно оразмеряване в съответствие със специфичните конструктивни особености на двигателя – „точният филтър за точния двигател”
  • От една страна въздушните филтри Bosch гарантират възможно най-добрия достъп на свеж въздух до двигателя чрез своята отлична пропускливост, а от друга осигуряват максимално ефективно очистване на постъпващия въздушен поток благодарение на отличните си филтриращи свойства. Пропускливостта и филтрацията са така съчетани, че двигателят да получава винаги оптимално количество чист въздух.
Не е важно колко удари получаваме в живота, а дали след това можем да се изправим!Всеки ден, ако се изправяме срещу нашите страхове ние ще спечелим битката!Сподели темата


Етикети: въздушни филтри 
 

— Mercedes-Benz   „Най-доброто или нищо!” —

 Mercedes-Benz Bulgaria forum - Опознай един съвършено различен свят!

Developed by Mercedes-bg.info.© 2010-2021 Powered by Simple Machines Forum