Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Автор Тема: Малко инфо за климатичната система при автомобилите  (Прочетена 4206 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

16 Октомври, 2011, 23:49:03
  • Глобален Модератор
  • *
  • Регистрация: Окт 2010
  • Публикации: 5156
  • Местонахождение: България
  • Пол: Мъж
  • Репутация: +22
  • Автомобил: Mercedes C 180

Компресорите се различават по устройство, но всички изпълняват едни и същи функции: изпомпване на фреона от системата и повишаване на налягането и температурата му. Всички компресори се задвижват посредством ремък от коляновия вал, като това отнема средно 7-11kW (10-15к.с) от мощността на двигателя. Има три основни типа компресори: бутален тип, роторен лопатков тип и спирален тип. Течен фреон не може да бъде допуснат в компресора, ако в компресора постъпи течност той няма да може да изпълнява функциите си и ще се повреди. В климатичните системи с редуцир вентил температурата на газообразния фреон, излизащ от изпарителя, е достатъчно висока за да е сигурно, че не е останала течност. Всяка течност постъпила в изпарителя се превръща в пара, преди да достигне изхода на изпарителя.

Всички компресори се нуждаят от някакъв вид смазване и то се осигурява от присъствието на масло в системата (маслото циркулира заедно с фреона). Без масло компресорът ще блокира. Типът масло, който се използва зависи от типа фреон в системата. Съществуват няколко различни класа масло за различните компресори, като винаги трябва да се използва указаното от производителя масло за да се избегнат проблеми. На кратко R12 системите използват минерално масло, а R134a системите използват синтетично масло. Използването на грешния тип масло скапва компресора!
Не е важно колко удари получаваме в живота, а дали след това можем да се изправим!Всеки ден, ако се изправяме срещу нашите страхове ние ще спечелим битката!Сподели темата


Етикети: компресор 
 

— Mercedes-Benz   „Най-доброто или нищо!” —

 Mercedes-Benz Bulgaria forum - Опознай един съвършено различен свят!

Developed by Mercedes-bg.info.© 2010-2019 Powered by Simple Machines Forum