Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Автор Тема: Датчик на термометъра W124  (Прочетена 19495 пъти)

0 Потребители и 53 Гости преглежда(т) тази тема.

29 Септември, 2011, 20:08:02
  • Майстор
  • *
  • Регистрация: Юни 2011
  • Публикации: 286
  • Местонахождение: Пловдив
  • Пол: Мъж
  • The Best Or Nothing
  • Репутация: +4

Това лято спря да показва градусите навън.Постепенно ги покачи до +58 и накрая изгасна.Помислих си-датчик,тъй като го бях сменял преди 2 години.Ама не ми се занимаваше с него.Днес реших да го махна,поне да показва нещо (-38 градуса показва при липсваща верига).Махнах го,изписа -38 обаче след няколко секунди изчезнаха,дисплея остана празен.Върнах контакта и пак дадох на контакт,показаха се и след секунди пак изчезнаха.Така няколко пъти все едно и също.Въпросът ми е,откъде може да се появява този проблем,дали това е нормално(според мен трябва да показва постоянно -38,а не да изчезва след секунди).Иначе цифрите са чисто черни,не са прекъснати или нещо друго,светва при даване на габарит,само това,че изчезват.И сега незнам,ако взема друг датчик,дали няма пак така да прави.
Този стария сега го мерих,дава ниски стойносто,около 1300 ома при 25 градуса,а трябва да е над 4000 ома-тотално е заминал,пише че е призведен 12/94,съвсем скоро :D
Едно желание,една мечта-Mercedes Benz


29 Септември, 2011, 21:30:24
Отговор #1
  • Глобален Модератор
  • *
  • Регистрация: Окт 2010
  • Публикации: 5152
  • Местонахождение: България
  • Пол: Мъж
  • Репутация: +22
Здравей, проблема не е в самия датчик, а в кабела ти, прекъснат е някъде или има слаба връзка.

Виж тази тема: Мерцедес - W124 Смяна на повреден датчик за температурата.
« Последна редакция: 29 Септември, 2011, 21:35:22 от Bogo® »
Не е важно колко удари получаваме в живота, а дали след това можем да се изправим!Всеки ден, ако се изправяме срещу нашите страхове ние ще спечелим битката!

29 Септември, 2011, 21:50:33
Отговор #2
  • Майстор
  • *
  • Регистрация: Юни 2011
  • Публикации: 286
  • Местонахождение: Пловдив
  • Пол: Мъж
  • The Best Or Nothing
  • Репутация: +4
Ами сега датчика е откачен,демек го няма.Двата кабела съм ги изолирал един от друг.Работат е там,че след като се появят числата,изчезват след няколко секунди.
Иначе преди 2 години го бях сменил по точно същия начин,както е описан в темата на бай васил,понеже продавача ми го изпрати така-отрязан.
Едно желание,една мечта-Mercedes Benz

29 Септември, 2011, 22:23:12
Отговор #3
  • Глобален Модератор
  • *
  • Регистрация: Окт 2010
  • Публикации: 5152
  • Местонахождение: България
  • Пол: Мъж
  • Репутация: +22
Проследи кабела си добре, има някъде проблем с него.
Не е важно колко удари получаваме в живота, а дали след това можем да се изправим!Всеки ден, ако се изправяме срещу нашите страхове ние ще спечелим битката!

30 Септември, 2011, 06:45:41
Отговор #4
  • Майстор
  • *
  • Регистрация: Юни 2011
  • Публикации: 286
  • Местонахождение: Пловдив
  • Пол: Мъж
  • The Best Or Nothing
  • Репутация: +4
Освен да го проследя от отрязаното до буксата под бушоните.Другото е зад таблото с уредите,а там не ми се пипа много-много,ама ако не стане,ща-не ща ще го отварям. :nope:
Едно желание,една мечта-Mercedes Benz


30 Септември, 2011, 10:32:41
Отговор #5
  • Глобален Модератор
  • *
  • Регистрация: Окт 2010
  • Публикации: 5152
  • Местонахождение: България
  • Пол: Мъж
  • Репутация: +22
Освен да го проследя от отрязаното до буксата под бушоните.Другото е зад таблото с уредите,а там не ми се пипа много-много,ама ако не стане,ща-не ща ще го отварям. :nope:
Да, прозвъни го с мултицет и ще разбереш къде е проблема. :good:
и цъкни снимки във форума, като откриеш проблема. welldone
Не е важно колко удари получаваме в живота, а дали след това можем да се изправим!Всеки ден, ако се изправяме срещу нашите страхове ние ще спечелим битката!

30 Септември, 2011, 23:24:31
Отговор #6
  • Майстор
  • *
  • Регистрация: Юни 2011
  • Публикации: 286
  • Местонахождение: Пловдив
  • Пол: Мъж
  • The Best Or Nothing
  • Репутация: +4
Днес разглобих бушоните и извадих буксата на датчика,обаче работа остана същата.Понеже на мен досега винаги ми е показвало нещо,никога не съм бил с откачен датчик,да не би като го няма изобщо само за малко да се показват тези стойности,или трябва да стоят на дисплея постоянно?
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=4f_1YpaI8aY" target="_blank">https://www.youtube.com/watch?v=4f_1YpaI8aY</a>
Едно желание,една мечта-Mercedes Benz

30 Септември, 2011, 23:28:42
Отговор #7
  • Глобален Модератор
  • *
  • Регистрация: Окт 2010
  • Публикации: 5152
  • Местонахождение: България
  • Пол: Мъж
  • Репутация: +22
Прозвъни ли кабелите, трябва да ги провериш до таблото.
Не е важно колко удари получаваме в живота, а дали след това можем да се изправим!Всеки ден, ако се изправяме срещу нашите страхове ние ще спечелим битката!

30 Септември, 2011, 23:47:34
Отговор #8
  • Глобален Модератор
  • *
  • Регистрация: Окт 2010
  • Публикации: 5152
  • Местонахождение: България
  • Пол: Мъж
  • Репутация: +22
Виж, ето това представлява платката в таблото ти




а това са новия и стария модел дисплей


« Последна редакция: 30 Септември, 2011, 23:52:21 от Bogo® »
Не е важно колко удари получаваме в живота, а дали след това можем да се изправим!Всеки ден, ако се изправяме срещу нашите страхове ние ще спечелим битката!

30 Септември, 2011, 23:55:20
Отговор #9
  • Глобален Модератор
  • *
  • Регистрация: Окт 2010
  • Публикации: 5152
  • Местонахождение: България
  • Пол: Мъж
  • Репутация: +22
Ето това намерих в един международен форум за Мерцедес(със същия проблем):

Повреден сензор. Симптом: дисплея работи за няколко секунди, обикновено показва много ниски температури, след това е празен.
Та, намери друг сензор само за проба.
« Последна редакция: 30 Септември, 2011, 23:56:58 от Bogo® »
Не е важно колко удари получаваме в живота, а дали след това можем да се изправим!Всеки ден, ако се изправяме срещу нашите страхове ние ще спечелим битката!


01 Октомври, 2011, 17:25:49
Отговор #10
  • Майстор
  • *
  • Регистрация: Юни 2011
  • Публикации: 286
  • Местонахождение: Пловдив
  • Пол: Мъж
  • The Best Or Nothing
  • Репутация: +4
Ооооо,значи да го разбирам че е нормално при повреден(или липсващ напълно такъв) да показва празнен дисплей?!Ами другата седмица ще има заплати и ще взема един,че зимата идва и ми е много интересно всеки път като се кача в колата,да виждам колко е навън температурата! :driver-mb:
Благодаря за информацията,като взема датчика ще направя снимки,вече наистина!
Едно желание,една мечта-Mercedes Benz

01 Октомври, 2011, 21:17:17
Отговор #11
  • Глобален Модератор
  • *
  • Регистрация: Окт 2010
  • Публикации: 1086
  • Пол: Мъж
  • Репутация: +3
Постави(запой) на мястото на дефектният сензор един резистор 4000ома.
Ще ти показва винаги около 25 града, ма няма да ти гасне дисплейчето
(това е временно решение де)

02 Октомври, 2011, 16:16:49
Отговор #12
  • Майстор
  • *
  • Регистрация: Юни 2011
  • Публикации: 286
  • Местонахождение: Пловдив
  • Пол: Мъж
  • The Best Or Nothing
  • Репутация: +4
Да,и това е временно решение.Даже се замислих дали да не капсуловам един терморезистор от 3000 (или 3300 ома) ,така ще стане,мисля,обаче обиколих целия Пловдив и не можах да немря с точно тези коефиценти.Първо бях при Викиват-няма,после Кузмов-няма,Квазера-няма,още едно-две малки магазинчета-все няма.Остана по интернет да го поръчвам...
За втора употреба искат едни цифриии...,нов е към 140 лева,,няма д ги дам,ако ще и турско да стане. :whistle:
Едно желание,една мечта-Mercedes Benz

02 Октомври, 2011, 17:32:13
Отговор #13
  • Майстор
  • *
  • Регистрация: Юни 2011
  • Публикации: 286
  • Местонахождение: Пловдив
  • Пол: Мъж
  • The Best Or Nothing
  • Репутация: +4
Не е истина какво може да направи човек с една бургия и клещи... doh Всъщност искам да използвам това "ушенце" за закрепяне към бронята и в него да сложа един терморезистор и да го золирам.Работата е там,че не знам как изглежда елемента и дали ще се побере вътре.
Едно желание,една мечта-Mercedes Benz

02 Октомври, 2011, 19:31:50
Отговор #14
  • Глобален Модератор
  • *
  • Регистрация: Окт 2010
  • Публикации: 5152
  • Местонахождение: България
  • Пол: Мъж
  • Репутация: +22
Да,и това е временно решение.Даже се замислих дали да не капсуловам един терморезистор от 3000 (или 3300 ома) ,така ще стане,мисля,обаче обиколих целия Пловдив и не можах да немря с точно тези коефиценти.Първо бях при Викиват-няма,после Кузмов-няма,Квазера-няма,още едно-две малки магазинчета-все няма.Остана по интернет да го поръчвам...
За втора употреба искат едни цифриии...,нов е към 140 лева,,няма д ги дам,ако ще и турско да стане. :whistle:


Виж в "Конрад" намира се срещу хотел "Санкт Петербург" преди кръстовището в дясно. Другата фирма е "Комет електроникс" намира с в капана.
« Последна редакция: 02 Октомври, 2011, 22:10:54 от Admin »
Не е важно колко удари получаваме в живота, а дали след това можем да се изправим!Всеки ден, ако се изправяме срещу нашите страхове ние ще спечелим битката!



Сподели темата


Етикети:
 

— Mercedes-Benz   „Най-доброто или нищо!” —

 Mercedes-Benz Bulgaria forum - Опознай един съвършено различен свят!

Developed by Mercedes-bg.info.© 2010-2018 Powered by Simple Machines Forum