Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Последни публикации

Страници: [1] 2 3 ... 10
1
W203 / Колата изгасна по време на движение.Мерцедес W203 220 CDI
« Последна публикация от danygad - 21 Юни, 2018, 20:03:46 »
Здравейте, колеги имам следния проблем.
Днес отивах към бензиностанцията че  лампата ми беше светнала по време на движение
колата изгасна при опит да я запаля отново стартера не завърта.На таблото нямам съобщение за грешка, но като задържа ключа в позиция на контакт започва да върти перката на радиатора.
Някой има ли идея от какво може да е?

 

Предварително Благодаря.
2
Общи проблеми и ремонти / A169
« Последна публикация от Kastelo - 18 Юни, 2018, 19:09:32 »
не успявам да зануля сервизния интервал на мерцедес А 169
Не ръчно
Не с компютър
Прочетох че такава грешка може да се получи при връщане на километри
Невъзможно А 200 д на 13 год да е на 107 000 км
Километрите са връщани
Моля за съвет и помощ
Благодаря предварително
3
W203 / ПРОБЛЕМИ С МОЩНОСТТА НА МБ Ц 220ЦДИ
« Последна публикация от beyhi - 13 Юни, 2018, 12:14:09 »
МЕРЦЕДЕС Ц 220 ЦДИ,АВТОМАТИК -2001,В ДВИЖЕНИЕ СЛЕД ИЗВЕСТНО ВРЕМЕ КАРАНЕ ПО ИНЕРЦИЯ,БЕЗ ИЗПОЛЗВАНЕ НА СПИРАЧКИ И ГАЗ,КОЛАТА НЯМА УСКОРЕНИЕ И ВЛИЗА В КИКДАУН И НАБИРА.СЛЕД РЕСТАРТ КОЛАТА СЕ ОПРАВЯ ДО ОТКАЗ.СМЕНЕН Е ДЕБИТОМЕР..ЗА ПОМОЩКОЛЕМОЛЯ
4
W202 / Re: Къде се намира ламбда сондата на Мерцедес ц180 в202 бензин ?
« Последна публикация от Bogo® - 11 Юни, 2018, 22:53:20 »
Здравей,

възможно е, но ако прочетеш тази тема ще ти станат доста неща ясни.
Но главните симптоми са;
зaвишeн paзxoд нa гopивo,  мyднocт пpи pязкo нaтиcкaнe нa гaзтa (cлeд oкoлo ceкyндa ce изcтpeлвa кoлaтa).

Виж тази тема, https://mercedes-bg.info/index.php?topic=97.msg562#msg562
5
W202 / Re: Къде се намира ламбда сондата на Мерцедес ц180 в202 бензин ?
« Последна публикация от atila73 - 11 Юни, 2018, 21:16:26 »
Здравей,Bogo ! Възможно ли е,колата да е работила без ламбда сонда ? Имам в предвид,предния собственик да е махнал част от тръбата с ламбда сондата .
6
Електрика / Re: Ламбда сонда
« Последна публикация от Bogo® - 11 Юни, 2018, 20:15:50 »
Ламбда сондата - Кислородните сензори (наричани още O2 сензори) са един от най-важните елементи в съвременните автомобилни системи за впръскване на горивото. Една фино настроена система за впръскване на гориво със сензор за кислород може да поддържа съотношение въздух / гориво с толеранс от 0,02%. Поддържането на двигателя със стехиометрично съотношение (съотношение въздух / гориво 14.7: 1) помага на двигателя да генерира най-голяма мощност с най-малко количество емисии.

Сензорите за кислород  (ламбда сондата) се намират в изпускателната система на двигателя и анализират кислородното съдържание на отработените газове. Има два на този двигател Mercedes Benz M104: по един за всеки  катализатор. Сензорът, разположен точно пред катализатора, измерва сместа на отработените газове, излизащи от двигателя. Сензорът, разположен след катализатора, се използва за измерване работата на преобразувателя чрез сравняване на нивата на O2 преди и след. (Нагоре е същият като преди каталитичния преобразувател преди катализатора. След потока след катализатора или зад катализатора.) Количеството кислород в отработените газове варира в зависимост от съотношението въздух / гориво на системата за впръскване на горивото. Сензорът за кислород подава информация, който се интерпретира от електронното управляващо устройство (ECU) на системата за впръскване на горивото.

Има няколко признаци, че вашият кислороден датчик може да не работи коректно. По принцип е трудно да се диагностицират проблеми със сензора, освен ако всички други компоненти в системата за впръскване на горивото са били проверени и  определено не работят правилно.

Някои от симптомите на неправилна работа:

Нестабилен празен ход по време на загряване
Нестабилен празен ход при топъл двигател
Лоша работа на двигателя
Слабо ускорение
    * кoгaтo ce oтдeлят гoлeми въглeвoдopoдни eмиcии, тoecт нe мoжe дa ce извъpшaт нeoбxoдимитe измepвaния нa oтдeлянитe гaзoвe;
    * cигнaлнaтa пpeдyпpeдитeлнa лaмпa нa двигaтeля cвeти или лaмпaтa зa cepвизнo oбcлyжвaнe ce e включилa;
    * кoгaтo кoнcyмaциятa нa гopивo ce e пoкaчилa, дeфeктиpaлa лaмбдa coндa мoжe дa дoвeдe дo пoвишaвaнe нa кoнcyмaциятa нa гopивo c 30 %;
    * пpи шoфиpaнe ce нaблюдaвaт пpoблeми, кaтo нaпpимep нaпpeжeниe в paбoтaтa нa двигaтeля;
    * кoмпютъpът нa кoлaтa извeждa гpeшкa в пoдaвaнaтa зaпaлитeлнa cмec;
    * кoгaтo лaмбдa coндaтa нe paбoти изцялo, кaтaлизaтopът нa aвтoмoбилa мoжe дa ce нaгpee пpeкaлeнo мнoгo и дa пpecтaнe дa фyнкциoниpa;

Концентрацията на CO при празен ход е твърде висока или твърде ниска
Като цяло, ако сензорът за кислород не работи коректно, автомобилът ще работи много лошо и също ще изведе много вредни емисии. Компютърът на съвременните автомобили обикновено подават сигнал за предупреждение. При съвременните автомобили компютърът ще изведе код за грешка, че сензорът за кислород чете извън диапазона, когато в действителност стойностите, регистрирани от сензора на O2, са точни, защото има нещо друго, което не е наред със системата за впръскване на горивото. Преди да смените кислородните сензори, уверете се, че няма други записани кодове, които могат да повлияят на показанията на сензора на O2.

Ако изключите кислородния датчик и го заземете на шасито, ЕКУ ще мисли, че автомобилът е чист (няма достатъчно гориво) и ще се опита да обогати сместа. В другия случай, ако изключите сензора за кислород и го замените с малка AA батерия, която захранва 1,5 волта, ECU ще „мисли“, че колата работи наистина с обогатено гориво и ще се опитва да настрои сместа да бъде по-слаба.
Използвайки 22 мм гаечен ключ, просто извадете задния сензор от изпускателната тръба. На предния кислороден датчик ще трябва да проявите малко творчество. Предният сензор е монтиран в много тясно пространство. За да го разхлабите, ще трябва да използвате специален тип гаечен ключ за да го премахнете. Електрическата букса за двата O2 сензора се изключва от буксата на шасито.
Монтирайте новия си сензор и го затегнете на 55 Nm.

7
W202 / Re: Къде се намира ламбда сондата на Мерцедес ц180 в202 бензин ?
« Последна публикация от Bogo® - 11 Юни, 2018, 19:49:30 »
Здравей колега,

ламбда сондата /датчик за кислород/ е разположена в изпускателния колектор. Така че, огледай се добре.

Поздрави и Успех!
8
W202 / Къде се намира ламбда сондата на Мерцедес ц180 в202 бензин ?
« Последна публикация от atila73 - 11 Юни, 2018, 17:46:15 »
Здравейте,колеги ! Огледах цялата изпускателната система,и не виждам никъде ламбда сонда ! Въпроса ми е,изпускам ли нещо ? Благодаря предварително !
9
Общи проблеми и ремонти / Re: CLA - няколко проблема
« Последна публикация от Bogo® - 10 Юни, 2018, 14:10:08 »
Здравей колега,

най-добре е да отидеш да е диагностицират в правилният сервиз. Тази лампа която ти е светнала поне аз така разбрах, че е влезнала в сервизен режим.Грешките трябва да се прочетат със Стар диагноза и какво е довело до тях, а не само да ги изчистят, защото със сигурност отново ще се появят.

Поздрави и успех! good job

10
Общи проблеми и ремонти / CLA - няколко проблема
« Последна публикация от bl4513 - 09 Юни, 2018, 18:43:36 »
Здравейте ,

 Автомобилът ми ЦЛА 220 ЦДИ внос от Швейцария , 2013 год, 220 000 км Diesel. Извесно време (една седмица) всичко беше ок с колата, но се появиха няколко проблема.

1.Светна лампа на двигател - Колата започна да се движи трудно и да не ускорява при кик-даун , неможех да сменя еко режима със спорт или мануал. При рестарт движението на колата се нормализира , но лампата още свети.
2.Еко-Старт стоп не работи винаги и лампата свети жълта на таблото
3.Парктроника се включва от време на време, когато си поиска.

Колата е обслужена преди седмица и до днес нямаше нищо притеснително , никакви шумове от двигател.Предавките също превключват добре.

Имате ли идея на какво може да се дължат проблемите ? Съвет са диагностика и сервиз, също би ми бил полезен. (има ли смисъл да ходя в някой денонощен за диагностика, тъй като е събота или да отида направо в оторизиран)

Благодаря предварително за информацията.
Страници: [1] 2 3 ... 10

— Mercedes-Benz   „Най-доброто или нищо!” —

 Mercedes-Benz Bulgaria forum - Опознай един съвършено различен свят!

Developed by Mercedes-bg.info.© 2010-2018 Powered by Simple Machines Forum